• Haberler
  • Sağlık
  • Yoğun Bakımda Yer Yok Aciller Dolup Taşıyor: Kaburga Kıran Öksürük, 'Kombo Virüsü' ve Daha Nicesi!

Yoğun Bakımda Yer Yok Aciller Dolup Taşıyor: Kaburga Kıran Öksürük, 'Kombo Virüsü' ve Daha Nicesi!

81 ilde hastanelerde yoğun bakım üniteleri üst solunum yolu enfeksiyonu şikayeti ile gelen hastalarla dolup taştı.

Covid-19 vakaları başta olmak üzere grip ve influenza nedeniyle acillerde yer kalmadı. Hasta yoğunluğunun arttığı son günlerde uzmanlar vatandaşları uyarmaya devam ederken kaburga kıran şiddetli öksürükten kombo virüsüne kadar ciddi hastalıklar ortaya çıktı.

Bu Belirtiler Sizde de Olabilir!

Uzun süren bitmeyen öksürük başta olmak üzere verem ve boğmaca vakaları günden güne artış gösteriyor. Peşi sıra durmaksızın nöbet halinde gelen öksürük zamanla kaburga kırığına dahi yol açabiliyor. Verem hastalığının yoğunlaştığı bu günlerde; kesilmeyen öksürük, gece terlemesi, balgamda kan görülmesi ya da ani kilo kaybı gibi belirtiler öne çıkıyor.

Geçmeyen Grip Belirtilerine Dikkat!

6 haftaya kadar süren grip belirtileri öksürüğe yol açıyor. Şiddetli öksürükle beraber çocuklarda 4, erişkinlerde 8 haftaya kadar yatıştırıcı önlemler alınması gerekiyor. Verem hastalığının gerildiği öksürüklerin çoğaldığı bu günlerde bir de kombo salgını risk oluşturuyor.

Antibiyotiğe Sarılanlar Dikkat!

Şiddetli baş ağrısı, geçmek bilmeyen öksürük uzmanlar özellikle hemen her hastalıkta antibiyotiğe başvurulmaması gerektiğini söyleyerek “kalp damar sistemi, böbrek veya karaciğerde olumsuz yan etkileri oluşabilir dikkatli olun” uyarısında bulunuyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme