Konya'da, yarım asırı deviren o isim konuştu! Etliekmek hakkında bilinmeyenler

Konya'da 1972'den bu yana hizmet veren Dostlar Etliekmek sahibi Mehmet Kızılay, mesleğinde yarım asırı devirerek müşterileriyle buluşmaya devam ediyor.

Konya'da ‘etliekmek kültürü' konuşulmaya devam ediliyor. Konya'da 1972'den bu yana hizmet veren Dostlar Etliekmek sahibi Mehmet Kızılay ‘etliekmek' kültürü için yeni bir tartışma açtı. Güzel bir etliekmeğin sırları hakkında bilgi veren Mehmet Kızılay, “etliekmek hakkında herkes konuşuyor. Bu iş böyle olmamalı, bu işi bilenler konuşmalı.” Dedi.

İŞİN SIRRI LEZZETİNDEDİR

Güzel etliekmek nasıl olur sorusuna cevap veren Kızılay, “Bu yemek eniyle boyuyla olmaz, işin sırrı lezzetindedir, bizim zamanımızda etliekmeğin eni 14-15 cm, boyu ise 55-60 cm'di. Gerçek, eski etliekmek böyle yapılır. Günümüzde enli olursa iyi olur diyorlar ama eniyle değil lezzetiyle güzel olur.
Bunu halkı biliçlendirmek için söylüyorum” dedi.

Gerçek etliekmeğin hamurunun Konya'da artık yapılmadığı iddiasında bulunan ve bu konu hakkında bilgi veren Mehmet Kızılay, “O etliekmeğin hamuru sabah 10'da başlar ve öğlen 2'de biterdi. Aynı hamur kullanılmaz ve tekrar yoğurulurdu” ifadelerini kullandı.

LİMON DEĞİL, SUMAK KULLANILIRDI

Son olarak ise doğru etliekmek yemenin püf noktalarına değinen Dostlar Etliekmek sahibi Mehmet Kızılay, eskiden etliekmeğe limon sıkılmadığını ve onun yerine ise üzerine sumak atıldığını söyleyerek sözlerini noktaladı.

HABER: AHMET ÖZER - ABDULLAH GÜLDAĞİ

Bakmadan Geçme