Konya SMMMO'da seminerler sürüyor

Konya SMMMO'da 'Yabancı Çalışma İzinleri ve Güncel SGK Uygulamaları' konulu seminer verildi.  

Konya SMMMO'da seminerler sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uluslararası Çalışma Örgütü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü, Konya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ortaklığıyla, “Türkiye’deki Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklar için İnsana Yakışır İş Fırsatları Projesi” kapsamında, serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirlere “Yabancı Çalışma İzinleri ve Güncel SGK Uygulamaları” konulu seminer verildi.

Güncel konular takip edilmeli

Seminerin açılış konuşmasını yapan Konya SMMMO Başkanı Abdil Erdal, sürekli değişen ve gelişen mevzuatlarla birlikte, mali müşavirlik mesleğinde güncel konuları dikkatle takip etmek gerektiğini söyledi. Bu anlamda iş yüklerinin hayli fazla olduğuna değinen Başkan Erdal, “Ülkemiz dışarıdan yoğun bir şekilde göç almaya başladı. 1988 yılından sonra başlayan Irak göçlerinin ardından, Suriye’de yaşanan iç savaştan sonra yoğun bir göç dalgasına maruz kaldık. 2015 yılının sonuna kadar 2,5 milyon Suriyeli vatandaş kayıtlı olarak ülkemize giriş yaptı. Bunlardan 110 binine Türk vatandaşlığı verildi. Eylül ayı itibariyle ülkemizde 5,5 milyon yabancı bulunmaktadır. Bunlardan yüzde 68’i İstanbul, Ankara ve Antalya’da yaşamaktadır. Türkiye’de oturma ve çalışma izni alan 1 milyon 333 bin 410 yabancı uyruklu bulunuyor. Konya’da 2020 yılında adrese kayıtlı 25 bin 636 yabancı uyruklu bulunmaktadır. Çalışma izni alınmadan yabancı işçi çalıştıran işverene her bir yabancı için 11 bin 796 TL idari para cezası uygulanmakta, ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu cezalarıyla birlikte yaklaşık 20 bin TL cezai işlemle karşılaşılmaktadır. Bu nedenle, ILO ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz seminerde, konunun uzmanları tarafından “Yabancıların çalışma izinleri”, “Suriyeli işçiler”, “Özel sektör destekleri”, “Güncel SGK mevzuatları ve teşvikler” konularında bilgilendirme yapılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Bu tür toplantılar önemli

SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, ülkemizde misafir edilen mültecilerin çalışma hayatına kayıtlı olarak katılmasıyla ilgili, mevzuattaki gerek çalışma izinleri gerekse teşviklere dair konuları güncel olarak takip edebilmek adına, bu tür toplantıların periyodik olarak yapılmasının önemine değindi. Konuşmaların ardından Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi Ulusal Program Uzmanları Özgür Azizoğlu ve Salik Gökçe Görgeç tarafından, Yabancı Çalışma İzinleri, ILO Suriye Programı ve Özel Sektör Destekleri, Güncel SGK Mevzuat ve Uygulamaları ile Teşvikler konulu sunum gerçekleştirildi.  Muhammed Emin Güleç

Bakmadan Geçme