Ufuk Kendirci

As bayrakları as

Ufuk Kendirci

Milli takımımız önceki gün aldığı sonuçla bir üst gruba yükselmeyi başardı. Zorlu bir müsabakaydı. İstanbul'da olmasına rağmen mücadele rakibimiz ev sahipliğinin avantajını kullanmamıza izin vermedi. Konuk ekip üç kere öne geçti. Ama her defasında geri dönmesini bildik. Çünkü gücümüzü biliyorduk ve konuk ekip ne kadar mücadele de etse bizim gruptan çıkmamızı sağlayacak bir puanı almalıydık.

Gençlerimiz özellikle savunma bloğumuz göz doldurdu. Rakibin Sanchez ve Rodrigues ile yetenekli ayakları vardı. Fakat bizim her biri en az 25-30 milyon euro edecek oyuncularımız güçlü rakibe her defasında karşılık verdi. Yağan yağmurda bir sürü taraftar ıslansa da millilerimizin sahada gösterdiği oyun, ıslanmaya değdi. Stefan Kuntz, Hoca Şenol Güneş'in kaldığı yerden aynen devam etti. Hatta bayrağı aldığı 1 puanla bir grup yukarısına dahi taşıdı.

Mizasen bu kadardı... Çünkü bir süre sonra bu söylediğim iğnelemeler de yersiz kaldı. 55 ülkenin katıldığı UEFA sıralamasında 37. olan, katıldığı hiçbir turnuvada gruplardan çıkamayan, tarihlerinde en farklı galibiyeti Afganistan'ı 6-0 yenmek olan Lüksemburg takımı, perşembe gecesi Türkiye'de milli takımımıza üç gol attı. İyi savunma yapabilselerdi maçı da kazanacaklardı.

Lüksemburg'un son 4 yılda bir maçta 3 gol attığı takımlar Azerbaycan, Madagaskar, San Marino ve Moldova idi şimdi Türkiye de dahil oldu.

Lüksemburg'un forması nedeniyle Fransa ile oynadıklarını mı sandılar oyuncularımız bilmiyorum ama televizyon karşısında olmasa da en azından stadyuma gelerek maçı izleyen taraftarlardan özür dilemeliler. Çünkü birçok insan maçı yerine akşam dizisini izlemeyi tercih etti. Maçın Özetini izleyer tercihlerinden dolayı ne kadar doğru yaptıklarını anladılar.

Yazarın Diğer Yazıları