Ufuk Kendirci

Oyunun hakkı

Ufuk Kendirci

Antalyaspor taraftarı son dakika gelen beraberlik golü sonrası üzülebilirler fakat oyun geneline baktığımızda iki takım ilk yarı vasat ikinci yarı dönemsel olarak gol kaçırmada bonkör davrandıkları bir maçtı. Adriano atsaydı maç farklı olabilir miydi, belki ama Calvo'nun golden önce denediği pozisyonlar vardı. Maça biraz bakalım.

Ümraniyespor maçı sonrasında Konyaspor'un skoru aldığını ancak oyun olarak Endri Çekici'yi aradığını belirtmiştim.

Merkezde Amir-Paz ve Soner aynı tip oyuncular oldukları için topu ileri taşıyacak kreatif isim eksikliğinden takım ileri gidemiyor, baskı gördükçe de geri çekiliyordu. Antalya deplasmanda görüntü değişmedi. Ancak biraz fark vardı. Ev sahibi sert oynayarak Konyasporlu oyuncuları sindirdi, özellikle Muhammed Demir'i. Hakem bu sertliğe izin verdi. Sık duran oyunda iki takımda vasat oynadı. Konyaspor'un ilk şutu 43'te Antalyaspor'un ise 61'te buldu  o da gol oldu. 60' sonra Konyaspor ileri çıktıkça rakibe kontra verdi, Sehic bu dakikalarda başarılı kurtarışları vardı. Nuri Şahin oyuncu değişiklikleriyle savunmayı  top Konyaspor'da iken beşledi, geride boşluk bırakmadı.

Başa dönecek olursak Endri Çekici yokluğunda orta alanda Amir-Soner forvet arkasında bir isim yerine Diouf çıkılabilir miydi diye düşünmeden edemedim. Hoca muhtemelen orta alanı kaybetmek istemedi ama Antalyaspor deplasmanında farklı bir oyun denenebilirdi. Maç 1-0 bitiyor derken Calvo denemelere başladı. Son dakikalarda  Diuof- Uche- Muhammed herkes ilerde gol aradı. Ama en çok gole katkısı olan Calvo'ydu. Direkten dönen topu, kaptığı kritik toplardan sonra Endri'nin kestiği ortada kaleci Alperen'in büyük hatasında golü buldu. Gol çok nizami olmasına rağmen neden dakikalarca incelendiğini anlamıyorum. Topun çıkış anında ofsayt yoktu.  Alperen'e de faul yoktu kendisi topu kaybetti. Orta hakem pozisyonu incelemek yerine kenardan gelecek yorumu dinlemesi hakemlerimizin oyunu nasıl soğuttuklarını örneği gibiydi.

 

Yazarın Diğer Yazıları