Ufuk Kendirci

Skor oyunu tutmadı 

Ufuk Kendirci

Mücadelenin ilk 15' neredeyse bir tane pozisyon yoktu. Kaleciler Runarsson ve Sehic üşüdü desek yeridir. Yeşil beyazlıların önde rakibine baskı yapmasını beklerken yapmadılar. Konuk Alanyaspor ise Konyasporlu oyuncuları üzerine çekmek için bekleyince 20 dakika tatsız geçti.

İlk net pozisyon gol oldu. Savunmada Furkan Bayır'ın hatasında kazanılan penaltıyı Amir değerlendirdi. Amir gerçekten ayağı temiz bir oyuncu. Sadece gol değil ceza sahası dışında çektiği bir şut vardı, kaleci Runarsson zor çeldi. Gol sonrası Alanyaspor'un net 2-3 pozisyonu vardı. Konyalı oyuncular golden sonraki iştahlı oyunu eksik olunca konuk takım oyunu Konyaspor sahasında oynadı.

Pavicic- Paz değişikliğine rağmen orta sahada kazanılamayan üstünlük rakibe iki gol kazandırdı. Konyaspor oyuna ağırlığını koyamayınca alanlar bıraktı, Alanyaspor iyi değerlendirdi. Skoru tutma riskti son dakikalarda Amir'in penaltı golü olmasaydı tatsız bir sonuç olacaktı.

Endri Çekici'nin yeri dolmuyor. Pavicic- Paz- Soner.. tüm pansumanlar tutmadı. Konyaspor'un lig arasında transfer yapabilirse sadece bu bölgeye alsa bile yeter. İleri gidemeyen futbolcular geride rakibi karşılayamıyor ve pozisyonlar veriyor.

Yazarın Diğer Yazıları