16 Nisan 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye'de çeşitli önemli gelişmeler yaşanacak. İşte günün öne çıkan başlıkları...

Bugün Türkiye'de çeşitli önemli gelişmeler yaşanacak. İşte günün öne çıkan başlıkları:

Yasama ve Yürütme Siyaset:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek. Ayrıca, TBMM'de CHP, MHP ve DEM Parti grup toplantıları düzenlenecek. Meclis Genel Kurulu'nda, enerji alanında düzenlemeler içeren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.

Ekonomi ve Finans:
Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayı ticaret satış hacim endeksi ve ciro endeksleri ile mart ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksi verilerini açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise biri 4, diğerleri 5'er yıl vadeli üç devlet tahvilinin yeniden ihraç ihalesi ile 2 yıl vadeli kira sertifikasının doğrudan satışını gerçekleştirecek.

Dünya Diplomasisi:
Gazze Şeridi'ne yapılan saldırılar ve insani krizin devam eden gelişmeleri takip ediliyor. Ayrıca, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarının uluslararası yansımaları izleniyor.

Spor:
THY Avrupa Ligi play-in maçında Anadolu Efes, İtalya'nın Virtus Segafredo Bologna ekibini ağırlayacak. Ayrıca, Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi 3-4'üncülük ikinci maçında Galatasaray HDI Sigorta, Ziraat Bankkart'ı konuk edecek.

Bugün Türkiye'de yaşanan bu gelişmeler, ülkenin çeşitli alanlardaki önemli faaliyetlerini yansıtıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme