2024 Turist Vergileri: Taşıma Kapsamına Kadar Değişen, Seyahat Kuralları Açıklandı!

Avrupa ülkelerine seyahat etmek isteyenler için 2024'te dikkate alınması gereken bazı kurallar bulunuyor.

2024 Turist Vergileri: Taşıma Kapsamına Kadar Değişen, Seyahat Kuralları Açıklandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024'te Avrupa Birliği'ne seyahat edenler için geçerli olacak olan Giriş/Çıkış Sistemi (EES), Birleşik Krallık havalimanlarında el bagajı kurallarını belirlemiş durumda. Uçuş sayıları, pandemi öncesindeki dönemlere kıyasla rekor seviyelere ulaşıyor. 2023'te 34,4 milyona yükselen uçuş sayılarının, 2024'te daha da artması bekleniyor.

2024 Seyahat Kuralları!

Avrupa ülkelerine seyahat etmek isteyenler için 2024'te dikkate alınması gereken bazı kurallar bulunuyor. İngiltere'deki yolcular, el bagajlarında iki litreye kadar sıvı taşıyabilecekler. Ancak bu sıvılar 20 cm x 20 cm'den büyük olmamalı ve bir litreyi aşmamak kaydıyla yeniden kapatılabilir plastik torbada olmalıdır.

Geçerli olan 100 ml sıvı kuralı, dönüş yolculuğu için de geçerli olabilir. Bu nedenle varış noktasındaki kuralları kontrol etmek önemlidir. Temmuz ayından itibaren 10 yaşındaki çocuklar e-kapıları kullanabilecek. Bu da ailelerin havalimanındaki geçişlerini hızlandıracak. E-kapı kullanımındaki yaş sınırı, 12'den 10'a düşmüş durumda ve 13 farklı Birleşik Krallık havaalanında geçerli olacak. Turist vergileri konusunda birçok ülke ziyaretçi sayısını yönetmekte zorlanıyor. Öyle ki bazıları gelir elde etmek ve ziyaretçi sayısını sınırlamak amacıyla ek vergilere yöneliyor. Bu kapsamda  10 ülke, gelecek yıl turizm vergilerini artırma planları içerisinde.

 

 

Bakmadan Geçme