750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana Sergisi, İstanbul'da Kapılarını Açıyor

İstanbul'un kültür ve sanat sahnesine renk katacak olan '750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana' sergisi, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde düzenleniyor. Serginin açılışı, 24 Ocak Çarşamba günü (yarın) saat 16.00'da gerçekleşecek.

İstanbul'un kültür ve sanat sahnesine renk katacak olan "750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana" sergisi, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde düzenleniyor. 


Serginin açılışı, 24 Ocak Çarşamba günü (yarın) saat 16.00'da gerçekleşecek.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sergiye davet edenler arasında yer alarak şunları belirtti: "Ülkemizin önde gelen müzelerinde bulunan Mevlana'nın eserleri, Türk ve İslam Eserleri Galata Mevlevihanesi, Sakıp Sabancı, Sadberk Hanım ve Resim ve Heykel Müzeleri envanterindeki nadide eserlerden oluşan 750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana sergimizin açılışını teşrifinizden onur duyarız."


Sergide, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla sunulan Mevlana'nın yaşamına ve öğretilerine odaklanan nadide eserler sergilenecek. Mevlana'nın mistik dünyası, öğretileri ve sanatı, ziyaretçilere eşsiz bir kültür ve tarih deneyimi sunacak.

Sergi, İstanbul'un kültür meraklıları ve Mevlana'nın öğretilerine ilgi duyan herkes için bir buluşma noktası olacak. 750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana sergisi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde sanatseverleri ağırlayacak ve ziyaretçilere Mevlana'nın derin dünyasını keşfetme fırsatı sunacak.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme