• Haberler
  • Keşfet
  • Amasya'da hasadı başladı! Normaline göre 10 kat daha doyurucu... Avrupa ve Amerika peşine düştü... 

Amasya'da hasadı başladı! Normaline göre 10 kat daha doyurucu... Avrupa ve Amerika peşine düştü... 

Amasya'da mor patates hasadı başladı. Prens ve prenseslerin yiyeceği olarak bilinen mor patates için Amerika ve Avrupa peşine düştü. A, C ve K vitaminleri ile demir, potasyum ve lif gibi önemli besin maddeleri açısından oldukça zengin.

Amasya'da hasadı başladı! Normaline göre 10 kat daha doyurucu... Avrupa ve Amerika peşine düştü... 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mor patatesler, adından da anlaşılacağı gibi mor renkte olurlar. Bu mor renk, bitkinin içerdiği doğal bileşiklerden kaynaklanır. Amasya'da hasadı başlayan mor patates besin değeri açısından oldukça zengindir. Bu sebeple normaline göre 10 kat daha doyurucu. 

BOYA VE KOZMETİK ALANINDA DA KULLANILIYOR

İha.com.tr'de yer alan habere göre, üretim sahasında incelemeler yapan ETB Başkan Hakan Oral, çiftçilerle birlikte katma değeri yüksek olan mor patatesin hasadına katıldı. Mor patatesin üretim ve bakım koşullarını yerinde gören Başkan Oral “Ekibimizle birlikte tarımsal üretimde değişim projelerine ağırlık veriyoruz. Bu manada şehrimizde de katma değeri yüksek ürünleri görmek istiyoruz. Üreticimize daha fazla kazandıracak bu tür ürünleri, bizim çiftçimiz ve kadın kooperatiflerimizin de üretmesini istiyoruz. Bunun için herkes elini taşın altına koymalı. Sağlık açısından da çok önemli faydaları bulunan, boya ve kozmetikte kullanılan mor patatesin üretimi konusunda saha çalışması yapmak için akademisyenlerimiz ve kadın kooperatif yöneticilerimiz ile Amasya’dayız. Önümüzdeki ekim döneminde Erzurum’da bu ürünün tohumlarının toprakla buluşmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Amasya'da hasadı başladı! Normaline göre 10 kat daha doyurucu... Avrupa ve Amerika peşine düştü... 

KRAL VE KRALİÇELERİN YİYECEĞİ

Besin değeri yüksek şifa deposu mor patatesin dünya pazarında alıcılarının bulunduğunu belirten Eskişehir Kadın Eli Koop. Başkanı Hayriye Kuşçu ise, “Amerika ve Avrupa’da çok ciddi tüketicisi var. Biz mor patatesin ülkemizde üretimini yaparak ihracatı için çalışmalıyız” dedi.

MOR PATATES HAKKINDA TÜM BİLMEDİKLERİNİZ

Mor patates, normal patateslerden farklı bir renge ve bazı farklı özelliklere sahip bir bitki çeşididir. İşte mor patatesin özellikleri:

1. Renk: Mor patatesler, adından da anlaşılacağı gibi mor renkte olurlar. Bu mor renk, bitkinin içerdiği doğal bileşiklerden kaynaklanır.

2. Besin Değeri: Mor patatesler, normal patatesler gibi yüksek karbonhidrat içeriğine sahiptirler. Ancak mor patatesler, normal patateslere göre daha fazla antioksidan içerirler. Özellikle antosiyaninler mor patateslerin mor rengini verir ve antioksidan özelliklere sahiptir.

3. Lezzet: Mor patatesler, normal patateslere benzer bir tat profiline sahiptirler. Ancak bazı insanlar mor patateslerin daha tatlı bir tadı olduğunu düşünebilirler.

4. Besin Değeri: Mor patatesler, A, C ve K vitaminleri ile demir, potasyum ve lif gibi önemli besin maddeleri açısından zengindirler.

Amasya'da hasadı başladı! Normaline göre 10 kat daha doyurucu... Avrupa ve Amerika peşine düştü... 

5. Kullanım: Mor patatesler, normal patatesler gibi çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Kızartma, haşlama, püre veya fırınlanmış olarak pişirilebilirler.

6. Sağlık Yararları: Mor patatesler, antioksidanlar açısından zengin oldukları için vücut için sağlıklıdır. Antioksidanlar, hücresel hasarı azaltabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

7. Mor Patates Çeşitleri: Mor patateslerin farklı çeşitleri bulunabilir. Bazıları daha yoğun mor renkteyken diğerleri daha soluk bir mor renge sahip olabilir.
 

Bakmadan Geçme