Başkan Altay: '11.2 km'lik Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Tramvay Hattımızın Yapımına Başlıyoruz'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Stadyum-Şehir Hastanesi arasında hayata geçirilecek olan raylı sistem hattının Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 11.2 kilometrelik Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi arasındaki bölümün ihale sürecinin tamamlandığını ve çalışmaların başlayacağını duyurdu.

Başkan Altay: '11.2 km'lik Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Tramvay Hattımızın Yapımına Başlıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın ulaşım altyapısını güçlendirmek için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Başkan Altay, Stadyum-Şehir Hastanesi arasında hayata geçirilecek olan raylı sistem hattının Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 11.2 kilometrelik Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi arasındaki bölümün ihale sürecinin tamamlandığını ve çalışmaların başlayacağını duyurdu.

Konya'nın ulaşım altyapısının modernizasyonuna önemli bir katkı sağlamak istediklerini belirten Başkan Altay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile işbirliği içinde, Konya'ya 5 yılda toplamda 105 kilometrelik yeni raylı sistem hatları kazandıracaklarını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin, şehre kazandırılacak olan 11.2 kilometrelik Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi tramvay hattının ihale sürecinin tamamlandığını açıklayan Başkan Altay, bu projenin 1 milyar 650 milyon lira bedelle gerçekleştirileceğini ve 13 istasyondan oluşacağını ifade etti. Bu yeni hat sayesinde, sanayi bölgelerindeki vatandaşların raylı sistemle ulaşımının sağlanacağına vurgu yaptı.

Başkan Altay ayrıca, Konya'nın toplam 105 kilometre raylı sistem hatlarına kavuşması için desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na teşekkürlerini iletti.

Öte yandan, Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin planladığı Barış Caddesi Tramvay Hattı'nın temelinin bu yıl atılacağını belirtti. Bununla birlikte, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın hayata geçireceği diğer projeler arasında Yeni Sanayi Sitesi-Büyükşehir Stadyumu Tramvay Hattı, Fetih Caddesi-Ahmet Özcan Caddesi Tramvay Hattı, Alaaddin-Selçuk Üniversitesi Metro Hattı ve Alaaddin-Necmettin Erbakan Üniversitesi Raylı Sistem Hattı'nın bulunduğunu da belirtti.

Bakmadan Geçme