Devrilen tırı kurtarma operasyonu: Köylülerin 5 saatlik çabası

Pınarhisar ilçesinde bir bağ evinin bahçesine mıcır indirirken devrilen tırı köylüler kurtardı köy muhtarı Mert Kayalar ve köylülerin yaklaşık 5 saatlik çabasıyla tırın damperindeki malzeme boşaltılarak devrilen araç kaldırıldı.

Pınarhisar ilçesine bağlı Evciler köyünde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, bir bağ evinin bahçesine mıcır indirmek amacıyla köyde bulunan bir tır devrildi. K.T. isimli şahıs tarafından kontrol edilen Iveco marka tır, bahçeye mıcır indirmek için araziye girdi. Ancak hafif eğimli olan arazide malzemeyi boşaltmak için damperi kaldırıldığında, tır yan yatarak yerde kilitlendi.

Olayın duyulmasının ardından köy muhtarı Mert Kayalar ve diğer köylüler hemen harekete geçerek tırın bulunduğu yere ulaştılar. Ancak köylülerin kendi imkanları ile tırı kaldırması mümkün olmadı. Bunun üzerine, Pınarhisar'dan yardıma gelen kepçe ile birlikte köylüler, tırın üzerinde bulunan malzemeyi boşaltmak için çaba harcadılar. Yaklaşık 5 saatlik bir çalışmanın ardından damperdeki malzeme başarıyla boşaltıldı ve tırın kaldırılmasına geçildi. Devrilen tır, köylülerin ve kepçenin yardımıyla kaldırıldı.

Jandarma ekipleri, maddi hasarın meydana geldiği bu olayla ilgili tutanak tutarak gerekli incelemeleri yapacaklar. Olay, köylülerin dayanışması ve yardımlaşmasıyla sonuçlanırken, herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Bakmadan Geçme