Engelli genç 10 yıldır sokak hayvanlarını besliyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, 24 yaşındaki bedensel engelli bir genç, Uğur Avcı, hayatını sokak hayvanlarının bakımına adadı.

Engelli genç 10 yıldır sokak hayvanlarını besliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğuştan serebral palsi (beyin felci) teşhisi konan ve yürüme güçlüğü çeken Avcı, 10 yıldır özel bir akülü araç kullanarak şehrin cadde ve sokaklarını dolaşıyor.

Avcı, kahve satarak kedi ve köpek maması satın alıyor. Her gün, bu mamaları doldurduğu çantaları akülü aracına yükleyerek sokak hayvanlarını beslemeye çıkıyor.

Akülü aracıyla şehrin sokaklarını gezen Avcı, hayvanların yaşam alanlarına düzenli olarak mama ve su bırakıyor.

Ayrıca yaralı ve yardıma muhtaç sokak hayvanlarını veteriner kliniğine götürerek tedavilerini sağlıyor ve bazılarının insanlar tarafından evlat edinilmesine aracılık ederek onlara sıcak yuvalar buluyor.

Avcı, engelli olmasına rağmen sokak hayvanlarını beslemenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “24 yaşındayım doğuştan serebral palsi hastasıyım. Kendimi bildim bile bileli çocukluğumdan beri hayvanlarla uğraşıyorum, alakadar oluyorum. Bu tedavi sürecine de manevi ve psikolojik olarak aşırı katkısı olan bir durum. 10 yıldır sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına koşturuyorum. Mama, beslenme, veteriner masrafları, sahiplendirme ve yuvalandırma gibi işlere koşturuyorum. Bunun yanında sokak hayvanlarına bağış toplama amaçlı kahve ve farklı yan ürün satışlarımız oluyor. Daha önceleri gönüllü olarak bu işe başladım. Önce kendi kapımın önünde, sonra mahalle ve sonrasında bütün ilçeye taştı. 2019 yılından itibaren de sosyal medya üzerinden ‘birpatiahlat’ adında sayfalar açarak sokak hayvanlarını beslemek ve ihtiyaçlarını gidermek için bağışlar toplamaya başladık. Bu sayfalar üzerinden bize ulaşıp bağış yapılabilir. Az miktarlarda da bağış yapılsa hayvanlar için güzel şekilde geri dönüş oluyor. Karınları doyuyor” dedi.
 

Bakmadan Geçme