Fas'ta yüzlerce kişi Gazze'ye destek için düzenlenen gece yürüyüşlerine katıldı

Fas'ta yüzlerce kişi İsrail'in aylardır saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ne destek için düzenlenen gece yürüyüşlerine katıldı.

Fas'ta yüzlerce kişi Gazze'ye destek için düzenlenen gece yürüyüşlerine katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fas'ın çeşitli kentlerinde, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik aylardır devam eden saldırılarına karşı destek ve dayanışma göstermek amacıyla gece yürüyüşleri düzenlendi.

Sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla başkent Rabat'ın yanı sıra Dar el-Beyda, Tanca ve Vecde kentlerinde binlerce kişi bir araya geldi.

Göstericiler, Gazze Şeridi'ndeki sivillerin korunması ve İsrail'in Filistinlileri zorla göç ettirme planlarının engellenmesi çağrısında bulunarak, "Halk, Filistin'in özgür olmasını istiyor" ve "Gazze şerefin sembolüdür" gibi sloganlar attılar. Ayrıca uluslararası toplumun Gazze'de yaşananları görmezden gelmesini ve İsrail'in saldırılarını durdurma konusundaki duyarsızlığını kınadılar.

Dar el-Beyda'daki yürüyüşe katılan Fas İnsan Hakları Örgütü Başkanı Muhammed Nuveyri, Fas halkının Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı ilk günden bu yana sokaklarda olduğunu ve uluslararası toplumun sessizliğine karşı tepki gösterdiğini belirtti.

Ümmet Sorunlarını Destekleme Kuruluşu Üyesi Behice Leylan ise Arap dünyasının vicdanının artık Gazze için uyanması temennisinde bulundu.

Fas halkı İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak, Gazze'deki insanların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve uluslararası toplumu harekete geçirmek amacıyla yapılan bu tür etkinliklere devam ediyor.

Bakmadan Geçme