Gazze'deki Sağlık Bakanlığı BM'ye İsrail'in Şifa Hastanesindeki 'katliamını' durdurması için çağrı yaptı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, BM ve diğer uluslararası kurumlara İsrail'in Şifa Hastanesi'ndeki hasta, yaralı, sığınmacı ve sağlık personeline yönelik bu saldırıları sonlandırma çağrısı yapıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası kurumlara, İsrail'in Şifa Hastanesi'nde gerçekleşen trajik olayları sonlandırma çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı, Gazze kentindeki Şifa Hastanesi'ne İsrail askerlerinin düzenlediği baskında hayatını kaybeden ve yaralanan Filistinlilere dair yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, hastanenin kapısında çıkan yangında, kadınlar ve çocuklar arasında dumandan etkilenenlerin olduğu ve iletişimin kesildiği belirtildi.

Ayrıca, hastanede mahsur kalan çok sayıda sığınmacının bulunduğu özel ameliyathane binası ile acil durum bölümünde olduğu ifade edildi.

Yangının kontrol altına alınamaması nedeniyle yaralıların kurtarılamadığı ve pencerelere yaklaşan herkesin hedef alındığı vurgulandı.

Açıklamada, İsrail'in Şifa Hastanesi'ne yönelik yaptığı katliama dikkat çekilerek, BM ve diğer uluslararası kurumlara İsrail'in Şifa Hastanesi'ndeki hasta, yaralı, sığınmacı ve sağlık personeline yönelik bu saldırıları sonlandırma çağrısı yapıldı.

AA

Bakmadan Geçme