Güve oluşumu nasıl engellenir? Dolapların arasındaki güveler nasıl temizlenir? İşte tek damlası ile tek bir güve bile bırakmayan o malzeme!

Mutfak dolaplarının içerisini dolduran sinir bozucu güvelerden kurtulmak çok zordur. Sizlere tek bir damlası ile bütün güveleri temizleyebileceğiniz bir yöntemle geldik. Peki güveler nasıl temizlenir? Güvelerin oluşumu nasıl engellenir? İşte detaylar...

Güve oluşumu nasıl engellenir? Dolapların arasındaki güveler nasıl temizlenir? İşte tek damlası ile tek bir güve bile bırakmayan o malzeme!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Evde mutfak dolaplarının arasında ve hatta bakliyatlarınızın arasında gezen sinir bozucu böceklerden kurtulmak çok zordur. Size güvelerden kolaylıkla kurtulabileceğiniz bir yöntemle geldik. Tek bir damlası ile bütün güveleri temizleyebileceğiniz bu yöntem nedir? İşte detaylar... 

GÜVE NEDEN OLUŞUR? 

Sinir bozucu güvelerin evde ve mutfakta oluşmasının birkaç nedeni var. Öncelikle gıda ve yiyecek artıkları güvelerin beslenme kaynağıdır. 

- Açıkta bırakılan un, pirinç, makarna gibi gıda maddeler güveler için çekici bir beslenme kaynağıdır. Bu gibi besinlerin ve bakliyatların düzensiz saklanması da güveler için gerekli ortamı hazırlamış olur.

- Güve oluşumunu sadece bakliyatlar ve kuru gıdalar tetiklemez. Açıkta bırakılan meyve ve sebzeler güve oluşumunu tetikleyebilir.  

- Mutfaktaki sıcak ve nemli ortam, mutfak lavaboları su birikintisi olan alanlar ve nemli bezler güvelerin üremesi için uygun ortam sağlar.  

Güve oluşumunu engellemek için düzenli olarak temizlik yapmak, bakliyat dolaplarını düzenli olarak kontrol etmek ve nemin azaltılmasını sağlamak çözüm olabilir. Ancak güve oluşumunu engellemenin en etkili yöntemlerinden biri doğal yağlardır. İşte tek bir damlası ile güvele oluşumunu engelleyen ve kokusu ile güveleri kaçıran o doğal yağ...  

GÜVELER NASIL TEMİZLENİR? 

Evdeki güve ve böcekleri uzaklaştıran en etkili yöntemlerden biri doğal yağlardır. Bu yağlar arasındaki en etkili olan doğal yağ ise ‘Çay ağacı yağı’dır.  

Çay ağacı yağı, en etkili insektisit olarak bilinir ve doğrudan güvelere etkilidir. Diğer yandan çay ağacı yağı, antimikrobiyal, antifungal ve insektisidal özelliklere sahiptir. Bu özellikler güve oluşmasını engellerken, evinizde bulunan mevcut güvelerin ise kontrolünü sağlar. 

Çay ağacı yağının içeriğinde bulundurduğu antimikrobiyal özelliği, yumurta ve larvalarını ölmesini sağlar. Diğer yandan çay ağacı yağının keskin kokusu güveleri kaçırır.  

Pamuk üzerine bir miktar çay ağacı yağı dökerek mutfak dolaplarını düzenli olarak silmek, güve oluşumunu engeller.  

Bakmadan Geçme