İsrail ordusu, Tulkerim'deki Nur Şems Kampı'na yönelik operasyonunu sürdürüyor

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerim kentinde, Nur Şems Kampı'na yönelik operasyonları sürdütüyor.

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerim kentinde, Nur Şems Kampı'na yönelik operasyonlar iki gün önce başladı ve halen devam ediyor. İsrail Ordusu, kampa yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili detaylı bir açıklama yapmazken, bölgeden gelen haberler çatışmaların yoğun olduğunu gösteriyor.

İsrail ordusu, Tulkerim'deki Nur Şems Kampı'na yönelik operasyonunu sürdürüyor

Bölgeden gelen raporlar, İsrail askerlerinin kampın çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığını ve çatışmaların şiddetlendiğini gösteriyor. Filistinli kaynaklar, İsrail askerlerinin kampa girmeye çalıştığını ve direniş gösteren Filistinlilere karşı göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiler kullandığını iddia ediyor.

Öte yandan, İsrail medyası, operasyonun bölgedeki güvenlik durumunu sağlamak ve potansiyel tehditleri engellemek amacıyla gerçekleştirildiğini belirtirken, Filistin yanlısı gruplar ise bu operasyonu İsrail'in Filistinlilere yönelik baskı ve zulmünün bir parçası olarak görüyor.

Nur Şems Kampı'na yönelik operasyonun devam etmesiyle birlikte, bölgedeki gerginliklerin artması ve çatışmaların daha da şiddetlenmesi endişeleri de artıyor. 

AA

Bakmadan Geçme