Jandarma Cayrokopter ile havadan denetliyor

Jandarma, Aksaray'da Cayrokopter ile havadan trafik denetimi yapıyor. Ekipler, kural ihlallerini kilometrelerce uzaktan tespit ediyor.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Cayrokopter ile havadan denetim yapılıyor. Ekipler, sürücü kural ihlallerini kilometrelerce uzaktan tespit ederek cezai işlem uyguluyor. Uygulama, karayolları, ilçe, belde ve köy yollarında olmakla belirli saat aralıklarıyla gün boyu devam ediyor.

Kural ihlalleri tespit edilen araç plakaları uygulama noktalarına bildiriliyor. Uygulama noktalarında ekipler tarafından durdurulan sürücüler genel kontrollerden geçirilerek kural ihlali çerçevesinde cezai işlem uygulanıyor.

Öte yandan, trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla muhtemel ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarını önlemek ve vatandaşların seyahatlerini güvenli bir şekilde yapmalarını sağlamak için gerçekleştirilen denetimlerde emniyet kemeri kullanımı ve hız ihlalleri başta olmakla, cep telefonu kullanımı, uygunsuz şerit kullanma, hatalı şerit değiştirme, geçme kuralları, yanlış duraklama ve park etme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlama gibi kurallar denetleniyor.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Trafik kazalarının en aza indirilmesi, vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” ifadelerine yer verildi.

 

Bakmadan Geçme