Kefen Parası da Zamdan Nasibini Aldı! 2024 Yılı Mezar Yeri Ücreti T Oranında Artırıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık ayı toplantısının sonunda defin işlemleri ve mezarlık hizmetlerinin zamlanmasına karar verildi.

Yeni tarifelerin 1 Ocak 2024 yılı itibariyle geçerli olacağı bildirildi. İBB meclis kararına göre mezarlık hizmetleri ve defin işlemleri uzun sürenin ardından %54 oranında zamlanmasına karar verildi. İstanbul'daki mezar yerlerinin ücretlerine yönelik uygulanan zam kararının 1 Ocak itibari ile geçerli olacağı ifade edildi.

Saraçhane belediye binasında gerçekleştirilen toplantı neticesinde oylama ile belirlenen yeni tarife ile en ucuz ve en pahalı mezar yerinin fiyatı da açığa çıktı. Boş mezar yeri fiyatları 4.470 TL'den başlıyor 69.077 TL'ye kadar yükseliyor.

O İşlemler Ücretsiz Kaldı!

Öte yandan meclis üyelerinin oy birliği ile kabul ettiği tarifede cenaze defin işlemleri, cenaze tabut örtüsü, tahta tabut, gasilhane veya İstanbul dışı nakil hizmetlerinin ücretsiz olarak devam etmesine karar verildi.

Tabutla Defin Bedeli Kaç TL Oldu!

Tabutla defin edilmek istenen bir kişi artık 750 TL ödeyecek. Yer bedeli hariç tutularak nakil işlemleri için 3.730 TL ödeme yapılacak. İstanbul'da 1. grup olarak adlandırılan Zincirlikuyu, Karacaahmet gibi popüler mezar yerlerinin bedeli ise 7.260 TL'den 11.190 TL'ye çıkarıldı. Boş yer bedeli 22.630 TL iken 34.890 TL'ye ulaştı.

 

Bakmadan Geçme