• Haberler
  • Güncel
  • Kilisesi saldırısındaki silah parçalarının bir kısmı bulundu

Kilisesi saldırısındaki silah parçalarının bir kısmı bulundu

Santa Maria Kilisesi saldırısında kullanılan silah parçalarının bir kısmı ormanlık alanda bulundu. Polis delil araştırmalarını devam ettiriyor.

Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde Pazar ayini sırasında yaşanan silahlı saldırı olayını  gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ve Rusya uyruklu T.D. isimli 2 tetikçi yakalanarak gözaltına alınmıştı.

51 şüphelinin gözaltına alınmasıyla, yabancı uyruklu 23 kişi sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilmişti. Yakalanan 3’ü Türk toplam 28 şüphelinin polisteki sorgusu devam ederken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele ekipleri ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü birimleri, Kemerburgaz-Bahçeköy bölgesinde delil araştırmalarını devam ettiriyor.

 

2 kilometrelik alanda 300 polis çalışmaları sürdürüyor

 

2 kilometrekarelik alanda toplam 300 polis görev yapmaya devam ediyor. Çalışmalar sonucunda polis ekipleri, olayda kullanıldığı değerlendirilen bir silah ile parçalanmış halde kuru sıkıdan bozma bir silah, olay sırasında kullanılan kar maskesi ve şüphelilerden birine ait mont tespit etti. Santa Maria Kilisesi saldırısında kullanılan silah parçalarından bir kısmı ormanlık alanda bulundu

Bakmadan Geçme