Konya'da uçuran fırtına için ardı ardına uyarılar!

Bugün için Konya'da beklenen şiddetli fırtına nedeniyle yapılan uyarılar, vatandaşları olası risklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Konya'da uçuran fırtına için ardı ardına uyarılar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya'da bugün için yapılan fırtına uyarısı, Konya Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapıldı. Bugün güney ve güneybatı bölgelerinde beklenen fırtına, saat 00.01 ile 23.59 arasında etkili olması öngörülüyor. AKOM'un açıklamasında, bu süre zarfında rüzgarın yer yer kuvvetli şekilde eseceği ve fırtına etkisinin hissedileceği belirtildi. Olumsuzluklara karşı önlem alınması gerektiği vurgularken çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, baca gazı zehirlenmesi ve toz savrulması gibi durumlara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Konya'nın yanı sıra, genel bölgeyi kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü de benzer bir uyarı yayınladı. Bölgede (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) güney ve güneybatıdan esmesi beklenen fırtınanın saatte 51-75 km hızla eseceği, yer yer kuvvetli fırtına etkisinin de yaşanabileceği bildirildi. Bu durumun olası risklere karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Batı ve İç Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu. Bu doğrultuda, Konyalıların meteorolojik uyarılara dikkat etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önemle tavsiye ediliyor. Bu süreçte, fırtınanın etkisi altında olabilecek olan bölgelerde yaşayan vatandaşların güvenliklerini sağlamaları için gereken tedbirleri almaları önem arz ediyor.

Konya'da uçuran fırtına için ardı ardına uyarılar!

Bakmadan Geçme