Muğla'da gezilecek en iyi 10 yer!

Türkiye'nin en kalabalık yirmi dördüncü şehirlerinden biri olan Muğla, güneybatı da Muğla kuzeyinde Aydın, kuzeydoğusunda Denizli ve Burdur, doğusunda Antalya, güneyinde Akdeniz ve batısında ise Ege Denizi ile çevrilidir.

Muğla'da gezilecek en iyi 10 yer!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birbirinden güzel tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan Muğla’da sizin için gezilecek en iyi 10 yeri listeledik. İşte o yerler… İşte birbirinden özel güzellikleriyle sizi Muğla’ya hayran bıraktıracak o muhteşem yerler; 

1- FETHİYE

Tatil denilince Türkiye’de ilk akla gelen yerlerden biri olan Fethiye, doğal güzellikleriyle gelenleri kendine hayran bırakmaktadır. Yaz tatillerinin vazgeçilmez durak noktalarından biri olan Fethiye, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi mekanları ile de ilgi çekmeyi başarmaktadır. 

Muğla'da gezilecek en iyi 10 yer!

2- KELEBEKLER VADİSİ

Muğla Fethiye ilçesinde bulunan Kelebekler Vadisi, Fethiye’ye geldiğiniz zaman gitmeden görmeniz gereken yerler arasındadır. Yerli ve yabancı turistler tarafından yaz dönemi boyunca oldukça rağbet gören vadi, kamp yapmak için de son derece ideal bir yerdir. 
Adres: Babadağ Etekleri/Fethiye

Muğla'da gezilecek en iyi 10 yer!

3- LİKYA YOLU

Türkiye’nin en uzun dünyanın en ise 10. en uzun yürüyüş rotası olarak bilinen Likya Yolu, doğaseverlerin ilgisini çekmektedir. Likya Yolu, geçmişte Likyalıların ticaret yolu olarak kullanılmıştır. Fethiye ile Antalya arasında yer alan yolun etrafında Simena, Lmyrna, Olympos, İdyros, Phalesis gibi antik kentler de yer almaktadır.
Adres: Ölüdeniz, Likya Cd., 48340 Fethiye/Muğla

Muğla'da gezilecek en iyi 10 yer!

4- ÖLÜDENİZ

Muğla dendiği zaman akla ilk gelen yerlerden biri olan Ölüdeniz, Türkiye’nin en önemli ve en ünlü tatil yerleri arasında sırasını almaktadır. Berrak denizi ile dikkatleri üzerine çeken Ölüdeniz’i, Muğla turunuzda mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Giriş ücreti: 100 TL
Adres: Fethiye/Muğla

Muğla'da gezilecek en iyi 10 yer!

5- BODRUM

Turizm’de önemli bir yere sahip olan Bodrum, tatil severlerin vazgeçilmez durak noktalarında ilk sırada yer almaktadır. Doğası ve hareketli gece hayatı ile gelen turistleri kendine hayran bırakan Bodrum’da hem dinlenebilir hem de tarihi güzelliklerini gezebilirsiniz.

Muğla'da gezilecek en iyi 10 yer!

6- MARMARİS

Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken Marmaris, eğlence ve kültür turizmi ile ön plana çıkmaktadır. Masmavi denizi, yemyeşil doğası ve cana yakın halkı ile binlerce turiste ev sahipliği yapan ilçeyi Muğla gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

Muğla'da gezilecek en iyi 10 yer!

7- YUVARLAKÇAY

Muğla’da doğayla iç içe olup bir yandan da sabah kahvaltısı yapmak istiyorsanız Yuvarlakçay’ı mutlaka rotanıza eklemelisiniz. Doğal güzelliği ile kendine hayran bırakan Yuvarlakçay’da dilerseniz ücretsiz olan salıncaklarında sallanıp muhteşem anlar yakalayabilirsiniz. 
Adres: Topgözü Mevkii Pınarköy/Muğla

Muğla'da gezilecek en iyi 10 yer!

8- SULTANİYE KAPLICALARI 

Genelde,  cilt hastalarının tedavi için gittiği Sultaniye kaplıcaları, Türkiye’nin hem en önemli hem de en yüksek radyoaktivitesi olan kaplıcasıdır. Aynı zamanda bölgede tekerlekli sandalye kullanan ve yürüme engeli olan kişiler için 21 günlük bir tedavi uygulanmaktadır. Söz konusu tedaviyi için Türkiye’nin pek çok yerinden turistin geldiğini söyleyebiliriz.
Giriş ücreti: 20 TL
Adres: Sultaniye, 48800 Köyceğiz/Muğla

Muğla'da gezilecek en iyi 10 yer!

9- DALAMAN ÇAYI

230 kilometre uzunluğa sahip olan Dalaman Çayı, Muğla’nın en güzel yerleri arasında yerini almaktadır. Turkuaz bir renge sahip olan Çay, Kocaş Dağı’ndan süzülerek aşağı doğru iniyor ve Ege Denizi’ne dökülüyor.

Muğla'da gezilecek en iyi 10 yer!

10- SEDİR ADASI

Bir diğer adıyla Kleopatra Adası olarak da bilinen Sedir Adası, masmavi denizi ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Ada, Mısır Kraliçesi Kleopatra ile Marcos Antonius’un aşk yaşadığı olarak bilinmektedir. 
Adres: Sedir Adası, Marmaris

Muğla'da gezilecek en iyi 10 yer!

Bakmadan Geçme