Öksürüğü hafifleten bitki çayı: Hem maliyetli, hem de yapılışı kolay

Öksürükten kurtulmak için çoğu zaman doğal yöntemler yerine ilaç kullanmayı tercih ediyoruz. Ama bitki çayları gibi doğal yöntemler öksürükten kurtulmamız için ilaçlardan daha etkili olabilir. İşte öksürüğe iyi gelecek bitki karışımı..

Mevsim değişikliği çocuklardan yetişkinlere kadar herkesi etkiliyor. Ancak çeşitli bitki çayları tüketerek mevsim başında oluşan soğuk algınlığı, öksürük ve grip gibi birçok hastalığın önüne geçebiliriz. İşte öksürüğe iyi gelecek bitki karışımı..

Gülhatmi çayı

Gülhatmi çayı şiddetli öksürüğün önlenmesinde vazgeçilmezdir. Akciğerlerde biriken balgamın temizlenmesini çok daha kolay hale getirir. Bronş temizleyerek rahat nefes alınmasını temin eder. Öte yandan, üst solunum enfeksiyonlarına neden olan bakterileri de yok etme özelliğine sahiptir.

Gülhatmi çayı nasıl hazırlanır?

Bu çayın yapılışı da oldukça kolaydır. Öncelikle, bir tutam hatmi çiçeği bir fincan fincan kaynamış suya atılır. Ardından fincanın kapağı kapatılarak demlenmesi için 5 dakika beklenir. 5 dakika sonra çay süzülerek içilir.

Demlendikten sonra sıcak olarak içilmesine dikkat edilmelidir. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. Hatmi çiçeği çayı günde iki defa içilebilir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme