Sahte teşhise hapis cezası: Gizli detaylar ortaya çıktı!

Konya'da erkek arkadaşına sahte bir testle HIV (Human Immunodeficiency Virus) Virüsü olduğunu söyleyerek, ona 2 buçuk yıl AIDS ilacı kullandıran D.U. adındaki doktor hakkında mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme heyeti uzman doktora, 'Resmi Evrakta Sahtecilik ve Cinsel Taciz' suçundan dolayı 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sahte teşhise hapis cezası: Gizli detaylar ortaya çıktı!

Konya’da özel bir hastanede uzman doktor olarak çalışan D.U., iddialara göre, aşık olduğu erkek arkadaşı M.H.'ye HIV testi yaptırarak ona 2 buçuk yıl AIDS ilacı kullandırdı. 


Bunun üzerine hayatı bir anda kabusa dönen mağdur M.H., psikolojik rahatsızlık geçirdi ve evlenme hayali kurduğu nişanlısından ayrıldı. 


2 buçuk yıl sahte testler ve AIDS ilacı ile geçen süreden sonra doktorun çelişkili ifadelerinden şüphelenip başka bir hastanede test yaptıran genç, HIV testinin negatif olduğunu öğrenince şok yaşadı. 


Gencin şikâyeti üzerine doktor hakkında hapis istemiyle dava açıldı. Uzun zamandır süren dava süreci hafta içinde sonuçlandı. Mahkeme heyeti uzman doktora, ‘Resmi Evrakta Sahtecilik ve Cinsel Taciz’ suçundan dolayı 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 

Sahte teşhise hapis cezası: Gizli detaylar ortaya çıktı!
“BANA YAŞATTIKLARINI BAŞKA KİŞİYE YAŞATABİLİR”


Konu hakkında Hakimiyet.com’a açıklamalarda bulunan mağdur M.H., doktorun halen göreve devam etmesinden dolayı üzüntü içerisinde olduğunu belirtti.

Mağdur M.H., “Hasta olmadığım halde verdiği sahte raporla, bir sürü ilaç kullanmama neden oldu. Bu ilaçlar, vücudumda yaraların çıkmasına sebebiyet verdi.

Psikolojik olarak rahatsızlık geçirdim. Nişanlım ve işimden ayrılmak zorunda kaldım. Halen hastanede çalışmasında dolayı üzüntü duyuyorum. Bana yaşattıklarını başka bir kişiye yaşatabilir.” dedi. 


“MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ”

Sanık ve halen de çalışmakta olduğu hastane hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını vurgulan Avukat Elife Kazancı, gelişmeleri şu sözlerle ifade etti: “Bizim için çok önemli bir davaydı.

Çünkü sanık doktordu ve müvekkilimin AİDS olduğunu söyleyerek 3 yıl boyunca ona tedavi uygulayarak onun hayatını karartmış, intihara sürüklemiş, nişanlısından ayrılmasına sebep olmuştu. 
Müvekkilimin 3 yıl AİDS hastası olduğunu zannederek, hayata küsmüş.

Olay gün yüzüne çıkınca arkadaşının bunu yapacağına inanamamış ve tekrar, tekrar test yapmış. 
Bunu sonucunda AİDS, olmadığını öğrenince bize geldi.

Biz de buna karşılık hukuk yoluna başvurduk. Yaptığımız savcılık şikâyeti ve sonrasındaki incelemeler neticesinde Sağlık Bakanlığı’nın laboratuvarından alınan rapora göre, AİDS’li kanın müvekkilime ait olmadığı tespit edilmiştir. 


Bunu üzerine savcılık makamı iddianamesini hazırladı. Ve sanık hakkında dava açılmasını sağladı. 
Yapılan son mahkeme de ise, mahkeme heyeti, sanığa, ‘Resmi Evrakta Sahtecilik’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Karardan sonra sanık ve halen de çalışmakta olduğu hastane hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağız.” Ayrıca daha önce olayın duyurulmasından dolayı doktor D.U., çalıştığı özel okuldan görevine son verilmişti. 

 
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme