Taklacı güvercin atmacaya rakip oluyor

Rize ve Artvin'de şimdi de taklacı güvercin kültürü yaygınlaşıyor. Bunun etkisiyle Rize ve Artvin'de güvercin tutkunları artmaya başladı.

Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde atmaca kültürü yıllardır yaşatılmaya devam ediyor. Her yıl Ağustos-Kasım aylarında atmaca avı yapılıyor, özel ağ düzeneklerin kurulumuyla gerçekleşiyor. Artvin ve Rize’nin sahil kesiminde yaygın olan atmaca kültürünün şimdi de taklacı güvercin tutkunları artmaya başladı.

"Hobilikten çıkmış hastalık durumunda"

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan Tolga Altunkaya, taklacı güvercin tutkusunun çocukluktan gelen bir hastalık olduğunu belirtti. Altunkaya "Pandemi döneminde memlekete yerleştim. Gelirken buraya birkaç güvercin getirdim. Küçük bir mekan yaptım güvercinler için. Bölgemizde şuan sadece ben taklacı güvercin besliyorum. Zamanımın büyük bir bölümü burada geçiyor. Hobilikten çıkmış hastalık durumunda. Onlarla zaman geçirmeyi çok seviyorum. Doğu Karadeniz’de pek yaygın değil ama gören herkesin ilgisini çekmeye başladı şimdiden” diye konuştu.

Bakmadan Geçme