Tüketiciyi Kızdıracak Vergi Kararı: İnternetten Alışverişine Kdv Yasası Geliyor!

Sanal ortamda planlanan ya da fiziki mağazalar üzerinde pazarlanan oyun, dijital ürün, hediye kartı ya da cüzdan kodları gibi bazı ürünlerden KDV alınmasına karar verildi.

Tüketiciyi Kızdıracak Vergi Kararı: İnternetten Alışverişine Kdv Yasası Geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili kararın 1 Şubat tarihi itibariyle geçerli olacağına dikkat çekildi. İnternetten alışveriş yapmayı alışkanlık hale getirenler resmi gazetede yayınlanan karardan doğrudan etkilenecek.

KDV kararı kapsamında sanal ortam üzerinden yapılan oyun, dijital ürün ya da hediye çeki gibi bazı ürünlerin ithalatı ya da satışı ile ilgili tüm süreçlerde ürünlere KDV uygulanacak. Bankaların daha çok müşteri çekme yarışında kullandıkları oyun kodları ya da hediye çekleri artık belirli bir sisteme tabi tutulacak.

KDV Hangi Ürünlerden Alınacak?

Açıklanan karar metninde özellikle sanal ortamda pazarlanan müzik, yayın, oyun, eğlence, bilgisayar programı gibi uygulamalar üzerinde işlem uygulanacağına dikkat çekildi. Bu karardan kimler etkilenecek?

Sadece yurt içinde ürün satın alma işlemi gerçekleştirenler değil sanal ya da fiziki ortam olması fark etmeksizin hem yurt içinden hem yurt dışından temin edilecek kart, şifreler ve kodların satışı sırasında KDV kullanılacak.

 

Bakmadan Geçme