Tunuslular Ramazan ayı boyunca Filistinlileri unutmadı

Tunuslular, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

Ramazan ayı boyunca Filistinlileri unutmayan Tunuslular, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

Ramazan ayı boyunca devam eden eylemler, Filistin davasını destekleyen çeşitli sivil toplum kuruluşları ve bağımsız aktivistler tarafından organize ediliyor.

Tunus'ta bulunan Hoşgörü Birliği Başkanı Selahhaddin el-Masriy, Filistin direnişini tüm Arap ve İslam halklarının ve özgürlüğü savunan bireylerin onurunu temsil eden bir dava olarak gördüklerini belirtti. Tunus'ta, Filistin'e destek için ramazan ayını "Filistin ile dayanışma ayı" ilan ettiklerini vurguladı. Masriy, Tunus'ta farklı görüşlerden insanların bir araya gelerek ortak eylemler gerçekleştirdiğini ve bu birliğin kısa sürede sağlanamayacak bir başarı olduğunu ifade etti.

Filistin Dostluk Derneği İcra Müdürü Beşir Hudri ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Tunusluları seferber etmeyi hedeflediklerini belirtti. Hudri, Filistin'i savunmanın sadece Filistinlilerin değil, tüm dünya özgürlüğüne inanan insanların hakkı olduğunu vurguladı.

Tunus'ta sol görüşlü gençlik hareketleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan Filistin Ortak Eylem Koordinasyonu üyesi Vail Nevvar, İsrail'i ve destekçilerini protesto etmek amacıyla bir dizi eylem düzenlediklerini aktardı. Nevvar, Filistin halkını ve direnişini desteklemek için gösterilerin koordinasyonunu sağladıklarını ve Tunus'ta Gazze'ye destek gösterilerinin sık sık düzenlendiğini belirtti.

Tunus'ta düzenlenen eylemler arasında İsrail ürünlerini boykot etmek ve bu ürünlere ilişkin reklam panolarını tahrip etmek gibi protestolar da bulunuyor. Tunuslular, Filistin davasına desteklerini göstermek için bir araya gelmeye devam ediyor.

AA

Bakmadan Geçme