Türkiye'nin o ilinde Konya yöresine ait eserler seslendirildi

Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen 'Eşlikli Bağlama ve Kaval Konserleri', Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonunda Orta Anadolu, Konya, Giresun ve Rumeli yörelerine ait eserler seslendirildi.

Anadolu Üniversitesi Halkbilim ve Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen 'Eşlikli Bağlama ve Kaval Konserleri', Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonunda müzikseverlerle buluştu.

Dr. Öğr. Üyesi Erdal Uludağ öncülüğünde gerçekleştirilen Eşlikli Bağlama Konseri'nde bağlamada Dr. Öğr. Üyesi Erdal Uludağ, kavalda Dr. Öğr. Üyesi Can Doğan, kabak kemanede Dr. Öğr. Üyesi Veli Yöntem, bas bağlamada Ersin Battal ve ritim sazda Özkan Tekmen sahne aldı. Türk Halk Müziğinin eşsiz parçalarından Havada Durna Sesleri Gelir, Bulut Bulut Üstüne, Evlerinin Önü Yaldız Piyade, Ben Kendimi Gülün Dibinde Buldum, Fırın Üstünde Fırın, Arpa Buğday Daneler ve Çaya Vardım Çay Bulanık gibi Orta Anadolu, Konya, Giresun ve Rumeli yörelerine ait eserler seslendirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Can Doğan'ın öncülüğünde pek çok parçanın seslendirildiği Eşlikli Kaval Konserinde ise kaval soloda Dr. Öğr. Üyesi Can Doğan, bağlamada Dr. Oğr. Üyesi Erdal Uludağ, kabak kemanede Dr. Öğr. Üyesi Veli Yöntem, bas bağlamada Ersin Battal, ritim sazda Özkan Tekmen yer aldı. Konserde, Harmanda Sererler Sarı Samanı, Yaylanın Çimenine, Kesik Çayır, Kerimoğlu Zeybeği gibi Trabzon, Kırşehir Erzurum, Muğla ve pek çok yöreye ait eserler seslendirildi.

Konserlerin sonunda sanatçılara sertifika takdim edildi.

Bakmadan Geçme