Hüseyin Rahmi Gündüz

Bu puan tüm sezonu kurtarabilir!

Hüseyin Rahmi Gündüz

Futbolseverlerin merakla beklediği karşılaşmada lig'de kalma mücadelesi veren Tümosan Konyaspor ile şampiyonluk yarışında bir yara daha almak istemeyen Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Bir gün önce Galatasaray'ın farklı kazanarak puan farkını 7'ye çıkarmış olması, Fenerbahçe için mutlak galibiyet hedefini perçinledi. Konyaspor'umuz içinse Gaziantep ile Atakaş Hatayspor'un berabere kalması, Vavacars Fatih Karagümrük'ün de haftayı bir puanla kapatması avantaj olarak yansıması için bu zorlu maçtan en az bir puanla ayrılmanın planları vardı.

Yeşil-Beyazlılarda, hafta içinde yaşanan, geç kalınmış olan, hoca değişikliği ile bir nebze olsun puan umutlarını, en azından direnme umutlarını tazeledi. Ancak bu kez yönetim devreye girdi, en çok ihtiyaç duyacağı taraftar, stadı full doldurmasın diye fiyatları yükseltti. 30-40 otobüs dolusu deplasman taraftarının tezahüratının çoğu zaman net duyulmasının tek sebebi de buydu. Anlaşılan takımın umudu olsa da yönetim bu maça puan yazmamıştı.

İlk maçta alınan tarihi hezimeti unutturmak için mücadele eden Tümosan Konyaspor'da Ali Çamdalı, Ömeroviç'ten farklı olarak 2 isme ilk 11'de şans verdi. Fenerbahçe'de ise Mert Hakan ve Becao ilk 11'de sahaya çıkarken, Dzeko formasına bir hafta aradan sonra yeniden kavuşmuştu. Karşılaşmanın İlk 20 dakikası dengeli geçti. İlk net gol pozisyonu Fenerbahçe, 22.dakika'da Tadiç ile değerlendiremedi. 27.dakika'da Mert Hakan vurdu, etkisiz vuruşunda Slowik kolayca topun kontrolünü sağladı. Ön alanda baskı yapmadan Fenerbahçe'nin zorlanmadığı bilindiği halde, temsilcimiz baskı kurmaktansa kendi yarı alanında bekleme tercihinde ilk 30 dakikayı geçirdi. Fenerbahçe'de ilk yarıda çok istekli ve arzulu gözükmedi. Dzeko ilk yarım saat sahada yoktu. Tecrübeli forvet ilk kafa vuruşunu 31.dakika'da gerçekleştirdi. 44.dakika'da Ferdi yakın mesafeden sert vurdu, net pozisyonu kaleci Slowik kurtardı. İlk yarıyı isabetli şut atamadan kapattık, ancak bir pozisyon dışında rakibe de net fırsatlar vermedik.

Fenerbahçe, Konyaspor'un hucümü düşünmediğini 45 dakika sonunda anladı ve 2.yarıya çift forvete dönerek başladı. Ali Çamdalı, ilk yarıdaki oyundan ve oyunculardan memnun kalmış ki, değişiklik yapmadan devam etti.

Çanakkale geçilmezi oynamaya devam ederek, altın değerinde puanın peşinde gibi gözüksekte, çift forvetle riske girecek olan Fenerbahçe'nin savunma açıklarını değerlendirebilmenin yollarını arayabilirdik. (Bunu son dakika denedik ve golü bulduk, ancak ofsayta yakalandık, Boetang veya Ndao az daha dikkatli olsa golü nizami bulurduk),

Aynı saatte oynanmakta olan maçta Siltaş Yapı Pendikspor'un da önde olması puan durumundaki ateşi iyice harlıyordu.

Fenerbahçe, taraftarının yoğun tempodaki tezahüratı ile 2.yarıya etkili başladı. Osayi'nin sakatlığı ile sarı kartı cebinde olan Mert Müldür oyuna girdi. Mert'i faule zorlayıp kırmızı karta zorlayabilirdik. Hemen ardından İrfan Can, sakatlanarak oyundan çıktı. Bütün bu gelişmeler Tümosan Konyaspor için avantajdı. Ama pozisyon üretmeye başlayan Fenerbahçe'ye Slowik gol izni vermedi. 70.dakika'yı da gol yemeden kapattık. Bir puan için iyice kapanırken, Fenerbahçe 3. forvet oyuncusunu da sahaya sürdü. Rakip tüm riskleri göze aldı. Biz kötüydük ama Fenerbahçe de sezonun en kötüsüydü. Son dakikalarda ilk kez hızlı çıkan ve hucümü düşünen Tümosan Konyaspor'da Guilherme ve Ndao'nun sürüklediği atakta Nzonzi'nin akıl dolu hareketi sonrası Boateng vurdu, kaleci Livakoviç'ten dönen topu Ndao topu ağlara gönderdiğinde, stad seviçten, Fenerbahçeliler üzüntüden yıkıldı, ancak pozisyon VAR'dan ofsayt olarak döndü. Ndao, biraz geriden gelsen, ilk kez çıktığımız ataktan golü bulacak ve 3 puanı hanemize yazdıracaktık.

İsmail hoca'nın Batshuayi ve Serdar hamleleri bu kez sert Konyaspor defansına takıldı. Dzeko'yu oyunda tutan İsmail Hoca'ya teşekkürler, Tadiç'i oyundan alan İsmail Hoca'ya teşekkürler.

Bir puana kilitlediğimiz oyunu, en azından skor anlamında istediğimiz gibi bitirerek, lig'de kalma yolunda çok önemli, özel bir skor almış olduk. Özel geceye, özel bir skor bırakan Tümosan Konyaspor'umuzu tebrik ediyorum. Tümosan Konyaspor'a fark atarız diyen İstanbul medyasına bu fırsatı vermediğiniz için de teşekkürler. Bu çok değerli bir puan, tüm sezonu kurtarmanın kıvılcımı, işareti olabilir. Sevincimizi doyasıya yaşayalım, ama her şey bitmedi, 41 veya 42 puana ulaşmadan rahatlamak yok.

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları