Hüseyin Rahmi Gündüz

Ruh yoksa puan da yok

Hüseyin Rahmi Gündüz

Tümosan Konyaspor, Lig'de kalan zorlu 8 final maçının ilkinde sahasında Trabzonspor'u konuk etti.  Atakaş Hatayspor, Gaziantep FK ve Vavacars Fatih Karagümrük'ün kaybettiği, Ankaragücü'nün bir puanla kapattığı haftada kazanıp rahat bir nefes almak isteyen Tümosan Konyaspor mutlak 3 puanı hedefliyordu.   İftar sonrası ve hafta içi olmasına rağmen taraftarın desteği de fena değildi.

Trabzonspor ise ilk 3 hedefiyle geldiği Konya'daki maçta, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulunca verilen cezaları protesto etti. Santra ile birlikte, 30 - 40 saniye takım halinde kenetlenerek tepki gösteren Bordo-Mavili takıma, taraftarlarda ıslıklarla eşlik etti. Konyasporlu oyuncular ise top çevirerek ısınma gerçekleştirdi.

Bilindiği gibi PFDK, Trabzonspor'a taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 6 maç sahasında seyircisiz oynama ve 3 milyon lira para cezası verdi. Ayrıca her yönüyle kamuoyunu tatmin etmeyen bu kararlarla günü kurtarma politikası izlendiği görülürken, Türkiye Futbol Federasyonuna güven de tamamen kayboldu.

Bu federasyonun yeni sezonu görmeyeceği de tüm kesimlerden verilen sert tepkilerden anlaşıldı. Maça gelirsek;

Maça hızlı başlayan konuk ekip Trabzonspor'du. İlk ciddi atağını Visca ile değerlendiremeyen Bordo-Mavililer karşısında temsilcimiz kontra ataklarla pozisyon bulmaya çalıştı. Bunların birinde gizli forvetimiz ! Oğulcan, Ndao'ya çıkardı, Ndao dokunamadı.  Dakikalar 19'u gösterdiğinde Trezeguet, ceza alanı dışından müthiş bir şut vurdu. Üst direğin içine çarpan topa kaleci Slowik'in yapacak bir şeyi yoktu.

26.dakika'da Bardhi, sol çaprazdan serbest vuruş kullandı, top üst direkten auta gitti. Bu iki pozisyon, Konyaspor teknik ekibinin, Trabzonspor'u hiç analiz etmediğinin açıkça göstergesiydi.

Trabzonspor skor üstünlüğünü de ele alınca çok daha rahat oynamaya devam etti. Tamamen savunma ağırlıklı bir kadro ile oynayan ve hızlı çıkışları sadece Ndao'nun kişisel becerisine bırakan bir Konyaspor'un ilk yarı gol atma beklentisi de 0.37'lerdeydi. Tümosan Konyaspor'umuz, İlk yarının son anlarında biraz hareketli gözükse de etkili pozisyon bulamadı. Malesef, ilk yarıyı isabetli şut atamadan bitirdik.

İlk yarıda her şey iyiymiş gibi, üstelik 1-0 mağlupken, 2.yarıya hamle yapmadan başlayan bir hoca, bu takımın teknik direktörü olamaz.. Bu sezonu ite kaka bitirecek gibi de son maçtan sonra emeklerine teşekkür etmek gerekecek. Karşımızda adeta yürüyerek top oynayan Trabzonspor karşısında kazanma adına, puan alma adına mücadele etmemeyi anlamakta zorlanıyorum.

Bir de Oğulcan kardeşimize top kontrolünü ve tercihlerinde acele etmemesi gerektiğini lütfen özel olarak çalıştırın ki, taraftarımıza saç baş yoldurmasın..

57.dakika'da rahat rahat kalemize gelen Trabzonspor, yine ceza alanı dışından atılan bir şutta Guilherme'nin açık koluna çarpan topla penaltı kazandı. Visca, deplasmanda farkı 2'ye çıkarırken, Teknik patron Ömeroviç'te, bizler gibi Trabzonspor'u izliyordu. 2-0'dan sonra nihayet uyandık. Fark 2 olmuşken, girenler kurtarıcı mı olacaktı. Devre başlarken alsana Ethemi'yi, Moreno'yu..

Tümosan Konyaspor'umuz, Ethemi ve Moreno'nun etkinliği ile 80.dakika'da, Nzonzi'nin golüyle skoru 2-1'e getirmeyi başardı. Yine Moreno ortaladı, Oğulcan'ın kafa vuruşunda Uğurcan'ın müdahalesi sonrası top üst direkten döndü. Bilinçsizce saldırırken, Fountas, ceza alanına bile girmeden 3.golü filelerimize gönderdi.

Ahh hocam, o değişiklikleri ve oyun anlayışındaki atak oyunu ilk yarının başında yapsak, skoru daha erken bulsak, diye içinizin sesini dillendirmek isterim. Ama nafile, bir final maçını daha puansız kapatıyoruz. Son 15 dakikadaki canlı ruh, ancak bir gole yetti. Klasik tabirle önümüzdeki maçlara bakacağız.

Yazarın Diğer Yazıları