1 Mart 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye'de bugün yoğun bir diplomasi var. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Antalya Diplomasi Forumu'nda Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Berdimuhamedov ile buluşacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da yoğun programına devam ederken, TBMM Genel Kurulu'nda 8. Yargı Paketi görüşmeleri sürüyor. Ekonomi alanında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Çekmeköy Bilim Merkezi Açılış Töreni'ne katılacak. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise Samsun'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak ve bir konferansa katılacak. Spor dünyasında ise Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig heyecanı yaşanacak. Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde Baskonia'yla karşılaşacak. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 21. hafta maçları başlıyor.

Türkiye’de bugün yoğun bir diplomasi var.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Antalya Diplomasi Forumu'nda Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Berdimuhamedov ile buluşacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da yoğun programına devam ederken, TBMM Genel Kurulu'nda 8. Yargı Paketi görüşmeleri sürüyor. Ekonomi alanında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Çekmeköy Bilim Merkezi Açılış Töreni'ne katılacak. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise Samsun'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak ve bir konferansa katılacak. Spor dünyasında ise Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig heyecanı yaşanacak. Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde Baskonia'yla karşılaşacak. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 21. hafta maçları başlıyor
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ, DİPLOMASİ FORUMU'NDA TÜRKMENİSTAN HALK MASLAHATI BAŞKANI İLE BULUŞACAK
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Antalya Diplomasi Forumu'nda Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un katılımıyla düzenlenecek konferansa katılmak üzere Antalya'ya hareket etti. Gelişmeler forumun "Krizler döneminde diplomasiyi öne çıkarmak" temasıyla başlayacak.
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'İN PROGRAMI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da yoğun bir gün geçirecek. Özel, Ümraniye'de Kazım Karabekir Cemevi'ni ziyaret edecek, Beykoz'da halk buluşmasına katılacak ve İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Vefa Ödülleri Töreni'ne iştirak edecek.
YASAMA VE YÜRÜTME KADEMESİNDEN ZİYARET VE AÇILIŞLAR
- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ticaret Odası ziyareti, STK toplantısı, AK Parti Taşköprü Seçim İrtibat Bürosu açılışı, Hanönü Belediye ziyareti ve esnaf buluşması gerçekleştirecek.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Valiliği ziyaret edecek ve Artuklu Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katılacak.
- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İş İnsanları ve Kanaat Önderleriyle Buluşma Programı, Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni, esnaf ziyareti, Millet Bahçesi Açılış Töreni ve AK Parti Teşkilatı'nın programına katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, STK temsilcileriyle buluşacak, MHP İl Başkanlığı, AK Parti İl Başkanlığı ve Eski Çarşı esnafına ziyarette bulunacak.
MERAL AKŞENER GÖLBAŞI'NDA ESNAF ZİYARETİ YAPACAK
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gölbaşı'nda esnafı ziyaret edecek.
TBMM GENEL KURULU'NDA 8. YARGI PAKETİ GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasını içeren 8. Yargı Paketi'nin görüşmelerine devam edilecek.
EKONOMİ VE FİNANS GÜNDEMİ
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çekmeköy Bilim Merkezi Açılış Töreni'ne katılacak ve esnaf ziyaretinde bulunacak.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'IN PROGRAMI
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Samsun'da Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edecek, İlkadım Büyük Camisi'nde hutbe irad edecek, cuma namazını kıldıracak ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde "İslam'ın Rehberliğinde Bilgiden Bilince" konferansına katılacak.
SPOR GÜNDEMİ
- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize'de çeşitli etkinliklere katılacak, Parseller Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun açılışına iştirak edecek.
- Trendyol Süper Lig'in 28. haftası, Kasımpaşa-EMS Yapı Sivasspor maçıyla başlayacak.
- Trendyol 1. Lig'in 25. haftasının ilk maçında Ümraniyespor ile Altay karşı karşıya gelecek.
- TFF 2. Lig'in 28. haftası, Beyaz Grup'ta oynanacak tek maçla başlayacak.
- THY Avrupa Ligi'nin 27. haftasında Fenerbahçe Beko, İspanya'nın Baskonia ekibini ağırlayacak.
- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 21. haftası, Darüşşafaka Lassa-Bahçeşehir Koleji ve Bursaspor İnfo Yatırım-Pınar Karşıyaka müsabakalarıyla başlayacak.
- 2024 Avrupa Kadınlar Hentbol Şampiyonası Elemeleri 6. Grup'taki 4. maçında, 3 Mart Pazar günü Ankara'da Bulgaristan ile karşılaşacak A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın başantrenörü Costica Buceschi ve kaptanı Betül Yılmaz, basın toplantısında soruları cevaplayacak.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme