• Haberler
  • Güncel
  • 10 günlük bebek cami avlusuna terk edilmiş halde bulundu

10 günlük bebek cami avlusuna terk edilmiş halde bulundu

Karaman'da bu kadarı da olmaz dedirten bir olay yaşandı. Karaman'da bir caminin avlusuna 10 günlük olduğu tahmin edilen bir bebek bırakıldı. Vatandaşların fark ettiği bebek hastaneye kaldırıldı.

10 günlük bebek cami avlusuna terk edilmiş halde bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bebek, Mansurdede Mahallesi 72. Sokak’ta bulunana Çelebi Camii'nde avlusunda bulundu. Namaz kılmaya gelen cemaat çıkışta terk edilmiş bebeği fark edince durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

Cami önünde sağlık ekipleri tarafından ilk kontrolleri yapılan bebek, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. 

KARNINI DOYURUP BIRAKMIŞLAR!
Bebeğin kontrollerini yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevgi Vurucu, sağlık durumuna ilişkin olarak şunları söyledi: 

“Bebeğimiz akşam saatlerinde cami avlusunda bulundu. Polisler tarafından 112’ye bildirilip hastanemize getirilmiş. Yaklaşık 1 hafta 10 günlük olduğunu tahmin ediyoruz. Bebeğin göbek bağı düşmüş, gözleri hala ödemli ve şiş duruyor. Bebeğin geldiğinde genel durumu iyiydi. Beslenmiş muhtemelen kan şekerine baktık, kan şekeri iyi ve vücut ısısı da yerindeydi. Çocuğumuzu yeni doğan servisimize yatırdık. Şu an bir hayati tehlikesi yok. Biz burada besledik, kan aldık. Sadece biraz sarılık görünümü var, onun için ışık tedavisine başladık. Kan sonuçları henüz çıkmadı ama bebeğimiz sağlıklı ve şimdilik tedavisi devam ediyor. Kan sonuçlarına göre planımızı yapacağız. Bebeğin üzerinde bir not bulmuş arkadaşlar. Zeynep bebek demişler, annesi öyle yazmış."
 

 

Bakmadan Geçme