12 Dev Adam Avrupa ikincisi!
A Milli Erkek Basketbol Takımı, EuroBasket 2025 finalinde Almanya'ya 88-83 mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada tamamladı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın ardından milliler, 2001'den sonra bir kez daha Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalyanın sahibi oldu.
Letonya’nın başkenti Riga’da oynanan finalde Türkiye, sahaya Shane Larkin, Şehmus Hazer, Cedi Osman, Ercan Osmani ve Alperen Şengün beşiyle çıktı. Almanya ise Dennis Schröder önderliğinde turnuvadaki etkileyici performansını sürdürdü.
Mücadeleye hızlı başlayan ay-yıldızlılar, üç sayılık atışlardaki yüksek isabet oranıyla skoru erken çift hanelere taşıdı. Ancak Almanya, Bonga ve Wagner’in etkili oyunuyla çabuk toparlandı ve ilk çeyrek sonunda öne geçti. İkinci periyotta savunmada zaman zaman zorlanan milliler, Alperen Şengün’ün hücumdaki katkısıyla devreyi önde kapatmayı başardı.
İkinci yarıda iki takım da zaman zaman üstünlüğü eline geçirdi. Üçüncü çeyrekte dengede geçen oyun sonunda Türkiye, bir sayılık farkla son çeyreğe önde girdi. Final periyodunda Almanya, dış atışlardan bulduğu kritik isabetlerle skoru lehine çevirdi. Schröder’in bitime kısa süre kala kaydettiği basket, maçın kırılma anlarından biri oldu.
Son bölümde Türkiye’nin çabaları yeterli olmadı ve Almanya, karşılaşmayı 88-83 kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Milliler ise turnuvada sergilediği başarılı performansla ikinci olarak tarihi bir başarıya daha imza attı.
Türkiye, grup aşamasında tüm maçlarını kazanarak lider çıkmış, ardından İsveç, Polonya ve Yunanistan’ı eleyerek finale yükselmişti.