12 Mart 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye'de çeşitli gelişmeler yaşanacak. Yoğun bir gündemi olan Türkiye'de bugün Erdoğan diplomatları ağırlıyacak, TBMM Başkanı medya ile buluşacak, bakanlar ve parti liderleri çeşitli etkinliklere katılacaklar.

Bugün Türkiye’de çeşitli gelişmeler yaşanacak. 
Yoğun bir gündemi olan Türkiye’de bugün Erdoğan diplomatları ağırlıyacak, TBMM Başkanı medya ile buluşacak, bakanlar ve parti liderleri çeşitli etkinliklere katılacaklar.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DİPLOMATLARI KABUL EDİYOR
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı'na katılacak ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Güven Mektupları Takdim Töreni düzenleyecek. Bu kapsamda, Arnavutluk, Filipinler, Yunanistan, Burundi ve Kore Cumhuriyeti büyükelçilerini ayrı ayrı kabul edecek. Erdoğan ayrıca, AK Parti Genel Merkezi'nde büyükelçilerle iftar programına iştirak edecek.
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ MEDYA İLE İFTAR PROGRAMINDA BULUŞUYOR
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, parlamento muhabirleri ve basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile iftar programında bir araya gelecek.
CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'İN PROGRAMI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İş Dünyası Buluşması'na katılacak, Bayraklı'da halkla bir araya gelecek ve Bornova'da iftar programına katılacak.
BAKANLAR GÜN BOYU ÇEŞİTLİ ZİYARETLERDE BULUNACAK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, gün boyunca çeşitli etkinliklere katılacak, ziyaretlerde bulunacak ve iftar programlarına iştirak edecek.
İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER ESNAF ZİYARETİNDE
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Düzce ve Bolu'da esnaf ziyaretinde bulunacak.
EKONOMİ VE FİNANS GÜNDEMİ
•    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Denizli'de çeşitli açılış törenlerine katılacak ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.
•    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırık Varyantı Şantiyesi'nde basın açıklaması yapacak ve çeşitli incelemelerde bulunacak.
•    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ocak ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.
•    TÜİK, ocak ayı sanayi üretim ile inşaat maliyet endekslerini duyuracak.
•    Hazine ve Maliye Bakanlığı 6 ve 10 yıl vadeli iki tahvil ihalesi düzenleyecek.
GÜNCEL
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam Araştırmaları Merkezi'nde düzenlenecek Müslüman Alimler İftar Programı'na katılacak.
SPOR
•    Galatasaray Ekmas, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın MHP Riesen takımını ağırlayacak.
•    Fenerbahçe Opet, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında İtalya'nın Allianz Vero Volley takımına konuk olacak.

Tüm bu gelişmelerle birlikte, Türkiye'de bugün yoğun bir diplomatik, siyasi, ekonomik ve kültürel etkinlik günü yaşanacak.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme