12 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümünde yeni gelişme: Bazı detaylar ortaya çıktı
Mersin'in Anamur ilçesinde bir pasajda ölü halde bulunan çocuğa ilişkin gözaltına alınan ve onu kovaladığını itiraf eden döner ustası, 'ihmali davranış sonucu ölüme sebebiyet verme' suçundan tutuklandı.
Olay, önceki sabaha karşı Saray Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Osman Sinanoğlu isimli pasajda yaşandı. İddiaya göre, dönerci dükkanına gelen ve burada ustabaşı olarak çalışan 24 yaşındaki N.U., aynı iş yerinde çalışan 12 yaşındaki Eyüp Can G.'nin servis yaptığı sırada yavaş davrandığını belirterek kendisiyle şakalaşmaya başladı. Daha sonra çocuğu şaka amaçlı kovalayan N.U., Eyüp Can'ı pasajın sokağına kadar takip etti. O sırada çocuk gözden kayboldu. Olay sonrası Eyüp Can'ın iş yerine geri dönmemesi üzerine, çalışanlar çocuğu aramaya başladı.
Pasaj içerisine giren çalışanlar, çocuğu zemin katta hareketsiz şekilde yatarken buldu. Yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, küçük çocuğun hayatını kaybettiğini tespit etti. Yapılan ilk incelemeler sonucu Eyüp Can G.'nin çeşitli yerlerinde düşmeye bağlı olma ihtimali de olan 5 adet kesi mevcut olduğunun belirlenmesinin ardından Mersin Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Burada yapılan otopsi işlemi neticesinde çocuğun düşmeye bağlı olarak kafa travması, vücutta kemik kırıkları ve iç organ yaralanmaları sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.
Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan şüpheli N.U. “ihmali davranış sonucu ölüme sebebiyet verme” suçundan adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya ilişkin çalışmanın titizlikle sürdürüldüğü öğrenilirken, güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde çocuğun sokakta yürüme anları ve ardından tutuklanan şahsın kovalamaya başlamasıyla kaçtığı anlar yer aldı.