13 Şubat 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye gündemi bugün oldukça hareketli olacak. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı ile ikili görüşme gerçekleştirecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Demokrat Parti (DEM) grup toplantıları düzenlenecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, 'Güvenli İnternet Günü Etkinliği'ne katılacak, Sürmene ilçesinde esnaf ve mahalle ziyareti gerçekleştirecek. ürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aralık ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak. Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık 2023 dönemi dış ticaret, ciro ve perakende satış endekslerini duyuracak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 4 ve 6 yıl vadeli iki tahvil ihalesi düzenleyecek.

Türkiye gündemi bugün oldukça hareketli olacak. 
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı ile ikili görüşme gerçekleştirecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Demokrat Parti (DEM) grup toplantıları düzenlenecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, "Güvenli İnternet Günü Etkinliği"ne katılacak, Sürmene ilçesinde esnaf ve mahalle ziyareti gerçekleştirecek. ürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aralık ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak. Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık 2023 dönemi dış ticaret, ciro ve perakende satış endekslerini duyuracak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 4 ve 6 yıl vadeli iki tahvil ihalesi düzenleyecek.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ DEVLET BAŞKANI İLE GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRECEK
Bugün, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile ikili görüşme gerçekleştireceği önemli bir gün. Cumhurbaşkanı, aynı zamanda Dünya Hükümetler Zirvesi'ne hitap edecek ve GovTech Ödül Töreni'ne katılacak. Uluslararası yatırım şirketleri ve Emirlik ailelerine ait şirketlerin temsilcilerini kabul ederek, bazı liderlerle bir araya gelecek.
TBMM'DE MHP VE DEM PARTİ GRUP TOPLANTILARI DÜZENLENECEK
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Demokrat Parti (DEM) grup toplantıları düzenlenecek. Ayrıca, Genel Kurulda enerji alanında düzenlemeler içeren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI'NIN PROGRAMI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Güvenli İnternet Günü Etkinliği"ne katılacak ve Sürmene ilçesinde esnaf ve mahalle ziyareti gerçekleştirecek. Tersane personeliyle bir araya gelecek olan Bakan, Of ilçesinde esnafla buluşacak ve Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret edecek.
EKONOMİ VE FİNANS HABERLERİ
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aralık ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak. Aynı gün içinde Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık 2023 dönemi dış ticaret, ciro ve perakende satış endekslerini duyuracak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise 4 ve 6 yıl vadeli iki tahvil ihalesi düzenleyecek.
ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE SEL GELİŞMELERİ ANTALYA'DA TAKİP EDİLİYOR
Antalya'da meydana gelen şiddetli yağış ve sel olaylarıyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Yetkililer, alınan önlemler ve olası etkiler konusunda bilgi verecek.
SPOR ARENASINDA ÇEYREK FİNAL HEYECANI
Basketbol Erkekler ING Türkiye Kupası'nda çeyrek final mücadeleleri bugün Anadolu Efes-Manisa Büyükşehir Belediyespor ve Pınar Karşıyaka-Galatasaray Ekmas maçlarıyla devam edecek. Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley'de çeyrek final mücadelesi VakıfBank-Çukurova Belediyespor maçıyla başlayacak. Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley'de ise çeyrek final maçlarının tamamı oynanacak.
HDI Sigorta Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası'nda çeyrek final mücadelesi de Görele Belediyespor-Kastamonu Belediyespor ve Yenimahalle Belediyespor-Konyaaltı Belediyespor rövanş maçlarıyla tamamlanacak.
AVRUPA GÜREŞ VE HALTER ŞAMPİYONALARI
Avrupa Güreş Şampiyonası Romanya'da devam ederken, milli güreşçiler mindere çıkacak. Aynı zamanda Avrupa Halter Şampiyonası Bulgaristan'da devam ediyor; Türk sporcular podyuma çıkmaya hazırlanıyor.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme