• Haberler
  • Asayiş
  • 13 yılık intikam cinayetinin ilk duruşması görüldü: Ağırlaştırılmış hapis cezası istendi!

13 yılık intikam cinayetinin ilk duruşması görüldü: Ağırlaştırılmış hapis cezası istendi!

Konya'da geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde Selçuklu ilçesinde bulunan oto sanayi sitesinde meydan gelen olayda Mehmet Yıldız adlı genç, 13 yıllık husumetlisi R.D., tarafından 7 el ateş edilerek öldürülmüştü. Yaşanan olaydan sonra sanık R.D., ilk kez hâkim karşısına çıktı. Savcılık makamı sanık hakkında, 'Tasarlayarak öldürme suçu nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası' isteminde bulundu. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
13 yılık intikam cinayetinin ilk duruşması görüldü: Ağırlaştırılmış hapis cezası istendi!

Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'ndeki oto sanayi sitesinde yaşanan olayda, R. D. adlı şahıs, husumetlisi olduğu Mehmet Yıldız’ı iş yerinin önünde vurarak öldürmüştü. 


Olayın ardından sanık R.D., ilk kez hâkim karşısına çıktı.  R.D.’nin olay zamanına ait kamera görüntüleri ve mahkemede verdiği çelişkili söylemleri ise dikkat çekti. 


Duruşmada mütalaa hazırlayan savcılık makamı ise, sanık hakkında, “Tasarlayarak öldürme suçu nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” isteminde bulundu.   
.
ÇELİŞKİLİ SÖYLEMLERİ DİKKAT ÇEKTİ


Hâkim karşındaki ifadeleriyle olay gününe ait kamera kayıtları görüntüleri çelişen R.D., “Yaklaşık 15 dakika Mehmet'in babası Bircan'ın işyerinden çıkmasını bekledim.

Babasına iş yeri dışına çıkması için herhangi bir telefon etmemiştim. 15 dakika sonra dükkâna yaklaştım,

Mehmet'in dükkânın dışına çıktığını gördüm, o beni görmedi ben bunun üzerine dükkânın oradan uzaklaştım, ters istikamete doğru gittim, dönüp evime gidecektim.

Hava kararmaya başlamıştı, Mehmet o an dükkânı kapatıyordu, Mehmet'in babası o an orada olmayınca kendisini göremeyince Mehmet ile konuşmak için yanına yaklaştım, evimizin orada neden geziyorsun dedim.

Mehmet bana "seni de öldüreceğim bekle" şeklinde söz söyledi ve kaçmaya çalıştı, o sırada ben kendimi kaybettim, 6-7 el Mehmet'e doğru ateş ettim. 


Mehmet ile aramızdaki mesafe 2 metre kadardı. Mehmet'te herhangi bir tabanca görmedim, vücudunun herhangi bir yerinden tabanca alacağına dair herhangi bir davranışı yoktu.

Olay yerinden kaçtım, direk giderek Özal Kent Polis Karakoluna silahla birlikte teslim oldum. Ben oradayken Mehmet'in ölüp ölmediğine bakmadım.” dedi. 


Ancak olay anında R.D.’nin iş yeri etrafını gözlemlediği, şahsın olay yerinden kaçmadığı ve normal bir şekilde ayrıldığı ve 5 el ateş ettikten sonra yere savrulan Mehmet Yıldız’a 2 el daha ateş ettiği görülüyor.

13 yılık intikam cinayetinin ilk duruşması görüldü: Ağırlaştırılmış hapis cezası istendi! 

“DİLERİZ Kİ, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASINA HÜKMEDİLİR” 


İlk duruşma sonrası açıklama yapan Avukat İbrahim Cihat Tanrıkulu ise, savcılık makamının ağırlaştırılmış müebbet isteminde bulunduğunu belirtti.

Tanrıkulu, “Duruşmanın akabinde savcılık makamınca dosya hakkında mütalaa düzenlendi. Mütalaa dosyada tasarlayarak cinayetin işlendiği yönünde oldu.

Bu anlamda da mağdur aile ve maktulün yakınlarının avukatı olarak savunmamız savcılık makamınca karşılık buldu.

Dileriz ki, mahkemece yine taleplerimiz doğrultusunda tasarlayarak insan öldürme suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmedilir ve sanık hakkında herhangi bir indirim uygulanmaksızın adalet yerini bulmuş olur.” şeklinde konuştu.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme