14 Şubat 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye hareketli bir gün geçirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır'da, Özgür Özel Etimesgut'ta, Meral Akşener Ankara'da! Maden Kazasında Son Durum Ne? Türkiye'nin yoğun gününde siyasi, ekonomik, spor ve güncel olaylara dair detaylar haberimizde…

Bugün Türkiye hareketli bir gün geçirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır'da, Özgür Özel Etimesgut'ta, Meral Akşener Ankara'da! Maden Kazasında Son Durum Ne? Türkiye'nin yoğun gününde siyasi, ekonomik, spor ve güncel olaylara dair detaylar haberimizde…
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MISIR ZİYARETİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından İttihadiye Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak. İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenecek ortak basın toplantısında liderler, iş birliği ve diğer konularda önemli açıklamalarda bulunacaklar. Erdoğan ayrıca, Sisi tarafından onuruna verilen resmi yemeğe iştirak edecek.
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'DEN ETİMESGUT ZİYARETİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Etimesgut seçim ofisinin açılışına katılacak. Özel, partililere hitap ederek seçim kampanyası sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.
BAKANLARIN TOPLANTILARI
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret Odası yönetimiyle bir araya gelerek çeşitli konuları ele alacak.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kuşadası'nda turizm sektör temsilcileriyle buluşacak ve ardından Didim Ticaret Odası sektör temsilcileriyle toplantı gerçekleştirecek. Ayrıca, Karacasu'da Afrodisias Antik Kent tanıtım toplantısına katılacak.
MERAL AKŞENER'DEN ANKARA ZİYARETİ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara ilçe adayları için düzenlenen tanıtım törenine katılacak ve ardından Sincan'da esnaf ziyaretinde bulunacak.
TBMM'DEN GÜNCEL GELİŞMELER
İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin grup toplantıları düzenlenecek.
Genel Kurulda, Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.
Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda, Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.
EKONOMİ VE FİNANS GÜNDEMİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Düzköy Belediyesi ile ilçedeki esnaf ve mahalleleri ziyaret edecek.
Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık 2023 dönemine ilişkin kümes hayvancılığı, süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıklayacak.
GÜNCEL HABER: İLİÇ'TEKİ MADEN KAZASI
İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasının ardından kayıp kişilerin bulunması için sürdürülen çalışmalar yakından takip ediliyor.
SPOR GÜNDEMİ
* Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve bir futbolcusu, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Sparta Prag'ı ağırlayacakları ilk maç öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.
* Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske ve bir oyuncusu, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Galatasaray'a konuk olacakları müsabaka öncesi RAMS Park'ta basın toplantısı düzenleyecek.
* Basketbol Erkekler ING Türkiye Kupası çeyrek finali, Beşiktaş Emlakjet-Bahçeşehir Koleji ve Aliağa Petkimspor-Fenerbahçe Beko karşılaşmalarıyla tamamlanacak.
* ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 24. haftası, Bursa Uludağ Basketbol-Hatay Büyükşehir Belediyespor maçıyla başlayacak.
* Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley çeyrek finali; Türk Hava Yolları-Kuzeyboru, Eczacıbaşı Dynavit-Nilüfer Belediyespor ve Fenerbahçe Opet-Sarıyer Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak.
* Avrupa Güreş Şampiyonası ve Avrupa Halter Şampiyonası'nda Türk sporcular mücadele edecek.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme