• Haberler
  • Keşfet
  • 14 ŞUBAT NEDİR? 14 Şubat Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı? 

14 ŞUBAT NEDİR? 14 Şubat Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı? 

14 Şubat Sevgililer Günü ilk olarak batı dünyasında ortaya çıkmış ve dünyaya buradan yayılmıştır. Peki 14 Şubat Sevgililer günü ortaya nasıl çıkmıştır? İşte 14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili tüm detaylar...

14 ŞUBAT NEDİR? 14 Şubat Sevgililer Günü nasıl ortaya çıktı? 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Şubat Sevgililer Günü’nün kökeni Millat’tan sonra 3’üncü yüzyıla kadar dayanmaktadır. Peki 14 Şubat Sevgililer Günü’nün anlamı nedir? 14 Şubat Sevgililer Günü ortaya nasıl çıkmıştır? İşte 14 Şubat ile ilgili detaylı bilgiler... 

14 ŞUBAT NASIL ORTAYA ÇIKTI? 

14 Şubat Sevgililer Günü’nün ortaya çıkışı ile ilgili çok sayıda rivayet bulunuyor. Bu rivayetlerden en yaygın olanı Aziz Valentine hikayesidir. Aziz Valentine Roma Dönemi’nde yaşamış bir Hiristiyan papazdır.  

İmparator 2’inci Claudius, orduya alacak asker bulamıyordu. Bunun sebebi ise Romalı erkeklerin aşık olduğu kadınları ve aileleri bırakmak istememesiydi. İmparator, erkekleri orduya alabilmek ve daha iyi askerler olabileceğine inandığı için Roma’da evliliği yasakladı. Aziz Valentine ise gizlice genç çiftleri evlendirerek bu yasağı ihlal etti. Valentine sonunda yakalandı ve idam edildi.  

Bu olay, zamanla romantizm ile ilişkilendirilerek 14 Şubat Sevgililer Gününün kökeni olarak kabul edilmiştir.  

Ancak Modern Sevgililer Günü kutlamaları, Orta Çağ'da, Geoffrey Chaucer ve daha sonra Shakespeare gibi yazarların eserlerinde romantik bir çağrışımla daha geniş bir popülerlik kazandı. Günümüzde, Sevgililer Günü dünya çapında romantik ilişkileri kutlamak için bir fırsat olarak kabul edilmektedir. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme