15 Temmuz Şehitleri Ankara'da anıldı

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olan emniyet mensupları için anlamlı bir anma programı düzenlendi.

Yenimahalle Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen etkinlik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Judo Federasyonu iş birliğiyle organize edildi.

Programa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 15 Temmuz Gazisi Turgut Aslan, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, emniyet teşkilatı yöneticileri, polis memurları, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte, darbe gecesine ait güvenlik kamerası görüntüleri sinevizyon aracılığıyla izleyicilere sunuldu. Ankara’ya atılan bombalar ve saldırı anlarına ilişkin görüntüler izleyenlerde duygusal anlara neden oldu. Özellikle Jandarma Genel Komutanlığı’nda rehin alınarak başından vurulan Turgut Aslan’a ait görüntüler dikkatle izlendi.

Konuşmasında duygularını paylaşan Turgut Aslan, darbe gecesi hayatını kaybeden koruma polisi Hasan Gülhan ve tüm şehitlerin unutulmayacağını vurguladı. Gençlerin bu tarihi unutmaması gerektiğini belirten Aslan, “15 Temmuz gibi bir gecenin bir daha yaşanmaması için bu tür etkinlikler büyük önem taşıyor. Genç kuşakların bilinçli olması şart,” dedi.15 Temmuz Şehitleri Ankara'da anıldı

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam eden programda, Turgut Aslan’a günün anısına bir plaket takdim edildi. Etkinlik kapsamında 100’ün üzerinde yıldız ve genç judo sporcusu gösteri yaptı. Ayrıca, Judo Ankara İl Şampiyonası’nda dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Kadınlar 36 kilo kategorisinde birinci olan Zeynep Saygı, madalyasını Turgut Aslan’ın elinden aldı.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!