17 Milyon Emekliye Müjde: Toplu Prim İadesi Hesaba Yattı! SSK, Bağkur Emeklisi için…

17 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren o müjdeli haber bu sabah saatlerinde geldi. EYT'den faydalanamayanlar için toplu prim ödemeleri hesaba aktarılmaya başlandı.

Sosyal Güvenlik Merkezi ya da İl Müdürlükleri üzerinden yapılan toplu prim ödemeleri hesaba aktarılmaya başlandı. SGK üzerinden yapılan açıklamada hak sahibi tüm emeklilere seslenildi. Çalışma yaşantısı devam eden sigortalı emeklinin yaptığı emeklilik başvurusu prim eksikliği nedeniyle iptal edilebiliyor.

SGK başvurusu red yanıtı alanlar ödemiş olduğu primleri iade almaya başladı. SGK hak sahiplerinin hesabına toplu prim ödemelerini tanımladı. EYT'de yaş şartını dolduramadığı için toplu prim ödemesi birikenler en yakındaki SGK birimine giderek dilekçe ile başvuruda bulunabilecek.

SGK Toplu Prim İadesi Nasıl Alınır?

Dilekçe ile yapılacak başvuru sırasında prim eksikliği ya da sigorta süresindeki azlık nedeniyle maaş alamayan tüm vatandaşlar faydalanabilecek. Emekli prim gün sayısını dolduramadığı için emekli olamayan vatandaşların yararlanabildiği EYT yasası primlerini yatırdığı halde vefat eden sigortalının hakkını da koruyor.

Bağkurlu Yakını Olup Vefat Edenler Dikkat!

Vefat eden sigortalı adına toplu ödeme alınabiliyor. EYT’ye başvurduktan sonra vefat eden sigortalının primlerini yakınları talep edebiliyor. Bağkurlu olup vefat edenler 1780 prim günü ödedikleri takdirde ödenen primler yakınları tarafından toplu olarak alınabiliyor.

 

Bakmadan Geçme