17 Ocak Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye gündeminde hareketli saatler yaşanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya, Venezuela ve Kanada Büyükelçilerini kabul edecek ve aynı günde Türkiye'nin Uzay Yolculuğu başlayacak…

Bugün Türkiye gündeminde hareketli saatler yaşanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya, Venezuela ve Kanada Büyükelçilerini kabul edecek ve aynı günde Türkiye'nin Uzay Yolculuğu başlayacak…

ERDOĞAN ENDONEZYA, VENEZUELA VE KANADA İLE DİPLOMATİK GÖRÜŞMELER YAPACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Endonezya Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, Venezuela Büyükelçisi Freddy Eduardo Molina Gutierrez ve Kanada Büyükelçisi Kevin Hamil'i ayrı ayrı kabul edecek. Cumhurbaşkanı, büyükelçilere güven mektubu takdim ederek diplomatik ilişkileri güçlendirecek.

Aynı gün, Türkiye'nin uzay yolculuğu da başlıyor. Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’yı taşıyan uzay aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gitmek üzere NASA'nın Kennedy Uzay Merkezi'nden gece yarısından sonra fırlatılacak. Bu, Türkiye'nin uzay araştırmalarında attığı önemli bir adım olarak kayda geçecek.

TBMM'DEN İYİ PARTİ VE SAADET PARTİSİ TOPLANTILARI VE DENİZ GÖREV SÜRESİ UZATILMASI

TBMM'de bugün, İYİ Parti ve Saadet Partisi Meclis grup toplantıları düzenlenecek. Ayrıca Genel Kurulda, Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali kara suları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerdeki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşülecek.

EKONOMİ VE FİNANS GÜNDEMİ: MERKEZ BANKASI AÇIKLAMALARI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kasım ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcunu ve konut fiyat endeksini bugün açıklayacak. Bu veriler, ülkenin ekonomik durumu hakkında önemli ipuçları sunacak.

SPOR GÜNDEMİ: ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI VE AVRUPA ARENASI

  • Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur müsabakaları devam edecek, önemli maçlarda takımlar bir üst tura çıkabilmek için mücadele edecek.
  • Basketbol BKT Avrupa Kupası'nda Beşiktaş Emlakjet ve Türk Telekom, zorlu deplasman maçlarına çıkacak.
  • Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Pınar Karşıyaka, İspanya'nın Rio Breogan ekibiyle karşılaşacak.
  • FIBA Kadınlar Avrupa Ligi ve FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Türk takımları, güçlü rakipleriyle mücadele edecek.
  • CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde Ziraat Bankkart ve Halkbank, gruplarında kritik maçlara çıkacaklar.
  • Hentbol Kadınlar Süper Lig'de Konyaaltı Belediyespor-Yenimahalle Belediyespor maçıyla 14. hafta tamamlanacak.
Özel Haber

Bakmadan Geçme