18 Nisan 2024 Türkiye Gündemi

Küresel işbirliği ve spor heyecanı Türkiye'yi dolduruyor. Erdoğan, Hassan'ı ağırlıyor, Kurtulmuş sempozyumda, Bayraktar ve Kacır ekonomide iz bırakıyor. Bugün yaşanan bu gelişmelerle birlikte Türkiye'de hem siyasi hem de ekonomik ve sosyal alanlarda hareketli bir gün geçirilecek gibi görünüyor.

Küresel işbirliği ve spor heyecanı Türkiye'yi dolduruyor. Erdoğan, Hassan'ı ağırlıyor, Kurtulmuş sempozyumda, Bayraktar ve Kacır ekonomide iz bırakıyor. Bugün yaşanan bu gelişmelerle birlikte Türkiye'de hem siyasi hem de ekonomik ve sosyal alanlarda hareketli bir gün geçirilecek gibi görünüyor.
ERDOĞAN, TANZANYA CUMHURBAŞKANI HASSAN'I AĞIRLIYOR
Bugün Türkiye'nin başkenti Ankara'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak. İkili ve heyetler arası görüşmenin ardından düzenlenecek ortak basın toplantısına katılacak olan liderler, ilişkilerin güçlendirilmesi ve işbirliği alanlarının genişletilmesi konularını ele alacaklar.
Hassan onuruna düzenlenecek resmi akşam yemeğiyle devam edecek ziyaret kapsamında, Türkiye ile Tanzanya arasındaki dostane ilişkilerin daha da derinleştirilmesi amaçlanıyor.
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, MARDİN'DE SEMPOZYUMA KATILACAK
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mardin'de düzenlenen Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu'na katılacak. Sempozyumun yanı sıra Kurtulmuş, Mardin Valiliği'ni ziyaret edecek ve sivil toplum buluşmasına iştirak edecek. Beytülmakdis'in kültürel ve tarihi önemine vurgu yapacak olan Kurtulmuş'un ziyaretleri, bölgedeki sosyal ve kültürel dinamiklerin daha yakından tanınmasına katkı sağlayacak.
ADALET BAKANI TUNÇ, BOSNA-HERSEK ZİYARETİNDE
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna-Hersek'e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında çeşitli temaslar gerçekleştirecek. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaretinin ardından Siber Suçlarla Mücadele Uluslararası Çalıştayı'na katılacak olan Bakan Tunç, Bosna-Hersek HSYK'yi ve Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği'ni de ziyaret edecek. Ayrıca, Bosna-Hersek'in önemli siyasi figürleriyle bir araya gelerek işbirliği olanaklarını değerlendirecek olan Tunç, Aliya İzetbegoviç'in kabrine ziyarette bulunacak.
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TAŞCIER'DEN BASIN TOPLANTISI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, parti genel merkezinde düzenleyeceği basın toplantısıyla gündemdeki konuları değerlendirecek.
EKONOMİ VE FİNANS ALANINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, madenlerde sürdürülebilirlik ve iş sağlığı güvenliği vizyonunu ele alacak bir organizasyona katılacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye-Mali 4. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı'na katılacak.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak, Türkiye İstatistik Kurumu ise çeşitli ekonomik verileri kamuoyuyla paylaşacak.
DÜNYA DİPLOMASİSİNDE GÜNDEM
Avrupa Birliği zirvesi ikinci gününde devam ederken, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.
SPOR ARENASINDA HEYECAN DEVAM EDİYOR
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Yunanistan'ın Olympiakos takımını ağırlayacak. Ayrıca, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Beko ile Beşiktaş Emlakjet karşı karşıya gelecek. Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi'nin final serisinde Eczacıbaşı Dynavit ile Fenerbahçe Opet dördüncü maçta karşılaşacak. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin final serisi ise YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol ile Danilo's Pizza Bursa Antspor arasında başlayacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme