Konya MEM Müdürü Yiğit: 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Emperyalist güçler ve onların kirli maşalarının vatanımız üzerindeki kirli emellerini hayata geçirmeye başladıkları bir dönemde, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'da yakılan istiklal meşalesi, insanlık tarihinin en şanlı destanlarından biri olan Milli Mücadele'nin de ilk adımı olmuştur.

Konya MEM Müdürü Yiğit: 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Gazi Mustafa Kemal’in öncülüğünde Samsun’da başlatılan bu mücadele, kısa zamanda yurdumuzun dört bir yanında karşılık bulmuş ve bu aziz millete asla zincir vurulamayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti devletimizin temellerinin atıldığı 19 Mayıs 1919 günü, sadece bu topraklar için bir milat değil, işgal ve tehdit altındaki tüm mazlum coğrafyalarda da umut ışığı olarak yükselmiş direniş ve diriliş destanının da ilk sayfasıdır. 

Bu tarihi günün Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i anmak için bir vesile olması; gençlerimize ve spora adanan bir bayram olarak ilan edilmesi de büyük bir manayı ifade etmektedir. 
Zihnen, ruhen ve bedenen sağlıklı bir şekilde yetişen bir gençlik, 19 Mayıs 1919’daki milli şuuru yüreklerinde daima diri tutacak; vatanımızı ve tüm kutsallarımızı koruyup yüceltecektir. 
Bu duygu ve düşünceler içerisinde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

KONYA HABER - HAKİMİYET
 

Bakmadan Geçme