19 Nisan 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye'de çeşitli sektörlerde önemli gelişmeler yaşanacak. İşte detaylar:

Bugün Türkiye'de çeşitli sektörlerde önemli gelişmeler yaşanacak. İşte detaylar:

1. Diplomasi ve Ticaret:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'na katılacak. Forumda Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da yer alacak.

2. Siyaset:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gün içinde yoğun bir programı tamamlayacak. Özel, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek, ardından CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın cenaze törenine katılacak ve günü Parti Meclisi toplantısına başkanlık ederek tamamlayacak.

3. Ekonomi ve Finans:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 15. Uluslararası Yem Kongresi ve Yem Sergisi'ne katılacak. Ayrıca 2024 Orman Yangınları Tatbikatı'na da iştirak edecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise Turistik Diyarbakır Ekspresi'nin uğurlama törenine iştirak edecek.

Türkiye İstatistik Kurumu, bugün şubat ayı tarımsal girdi fiyat endeksini, şubat ayı ücretli çalışan verilerini ve 2023 yılı çocuk istatistiklerini açıklayacak.

4. Dünya Diplomasisi:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Onuncu Türkiye-Hollanda Konferansı kapsamında Hollanda'da temaslarda bulunacak. Ayrıca İran’ın İsfahan ve Tebriz kentlerinde duyulan küçük çaplı patlamaların yankıları izlenirken, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani krize ilişkin gelişmeler de takip ediliyor.

5. Spor:

Futbolda Trendyol Süper Lig'in 33. haftası, Beşiktaş-MKE Ankaragücü maçıyla başlayacak. Ayrıca Trendyol 1. Lig'in 31. haftasının açılış maçında Altay, Manisa FK'yi konuk edecek.

Bugün Türkiye'de yaşanan bu gelişmeler, ülkenin çeşitli alanlardaki dinamizmini yansıtıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme