19 Şubat 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye'de bugün önemli gelişmeler yaşanacak. Erdoğan, Aliyev'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlıyor Türkiye'de önemli zirve ve anlaşmalar gündemde. Ayrıca, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve bakanların günlük programları da dikkat çekiyor. Ekonomi ve finans gündemi ile birlikte, dünya diplomasisindeki İsrail-Gazze gelişmeleri izleniyor. Ayrıca, maden ocağındaki toprak kayması ve Marmara Denizi'nde batan kargo gemisiyle ilgili gelişmeler takip ediliyor. Spor dünyasında Trendyol Süper Lig ve diğer liglerdeki müsabakalar da günün önemli etkinlikleri arasında yer alıyor.


Türkiye’de bugün önemli gelişmeler yaşanacak. Erdoğan, Aliyev'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlıyor; Türkiye'de önemli zirve ve anlaşmalar gündemde. Ayrıca, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve bakanların günlük programları da dikkat çekiyor. Ekonomi ve finans gündemi ile birlikte, dünya diplomasisindeki İsrail-Gazze gelişmeleri izleniyor. Ayrıca, maden ocağındaki toprak kayması ve Marmara Denizi'nde batan kargo gemisiyle ilgili gelişmeler takip ediliyor. Spor dünyasında Trendyol Süper Lig ve diğer liglerdeki müsabakalar da günün önemli etkinlikleri arasında yer alıyor.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV'İ CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDE AĞIRLAYACAK
Bugün Türkiye'de gerçekleşecek önemli gelişmeler arasında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak olması yer alıyor. İki lider, ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı düzenleyecekler. Erdoğan, Aliyev onuruna ayrıca resmi akşam yemeği verecek.
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ, EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISINA BAŞKANLIK EDECEK
Ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık edecek.
BAKANLAR GÜNLÜK PROGRAMLARINA DEVAM EDİYOR
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engellilerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi törenine katılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise AK Parti ve MHP seçim koordinasyon merkezleri ile esnafı ziyaret edecek, iş insanlarıyla bir araya gelecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise deprem konutları kura çekilişine katılacak, Cebelibereket Konteyner Çarşısı'nı ziyaret edecek ve depremde hasar alan bölgede incelemelerde bulunacak.
EKONOMİ VE FİNANS GÜNDEMİ
Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılının 4. çeyreğine ilişkin iş gücü ile 2022 yılına ilişkin nihai enerji tüketim istatistiklerini açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise tahvil ihalesi gerçekleştirecek. 
DÜNYA DİPLOMASİSİNDE İSRAİL-GAZZE GELİŞMELERİ İZLENİYOR
Dünya diplomasisinde, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar ve insani krizle ilgili gelişmeler izlenmeye devam ediyor.
GÜNCEL GELİŞMELER
İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasının ardından kayıp 9 işçinin bulunması için yürütülen çalışmalar takip ediliyor. Ayrıca, "Batuhan A" adlı kargo gemisinin Marmara Denizi'nde batması sonucu kaybolan mürettebattan 5 kişiyi arama çalışmaları da izleniyor.
SPOR GÜNDEMİ
Trendyol Süper Lig, 26. hafta müsabakaları ile devam ediyor. RAMS Başakşehir-Mondihome Kayserispor ve Beşiktaş-TÜMOSAN Konyaspor müsabakaları günün önemli spor etkinlikleri arasında yer alıyor. Trendyol 1. Lig, 23. hafta Gençlerbirliği-Teksüt Bandırmaspor maçıyla sona erecek. ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 25. haftasında BOTAŞ-Bursa Uludağ Basketbol mücadelesi de dikkat çekiyor. Hentbol Erkekler Süper Lig'de Bahçelievler Belediyespor-Rize Belediyespor maçı ile 14. hafta devam edecek. Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 17. haftasında ise Görele Belediyespor-Armada Praxis Yalıkavak ve Tekirdağ Süleymanpaşa-İzmir Büyükşehir Belediyespor maçları heyecan yaratacak. Ayrıca, Avrupa Halter Şampiyonası'nda Türk sporcular Onur Demirci, Muhammed Emin Burun ve Büşra Çan mücadele edecekler.

Özel Haber

Bakmadan Geçme