2 çocuğunu birer saat arayla toprağa verdi

Gazzeli Yahya Habbuş, 2 çocuğunu birer saat arayla yetersiz beslenme sonucu bir saat arayla kaybetti.

Gazzeli Yahya Habbuş, 10 yaşındaki oğlu Süheyl ve 8 yaşındaki oğlu Muhammed'i yetersiz beslenme sonucu bir saat arayla kaybetti.

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten beri Gazze Şeridi'ni hedef aldığı ve insani yardımın girişini engelleyerek bölgedeki açlığı artırdığı ve bu kriz sonucunda, 2 çocuğun daha yetersiz beslenme ve sağlık hizmetlerine erişememe nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Refah kentinde bulunan 33 yaşındaki Yahya Habbuş, açlık krizinden kaçarak Gazze Şeridi'nin kuzeyinden Mısır sınırındaki Refah kentine sığındı. Ancak, yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybeden 10 yaşındaki oğlu Süheyl'i toprağa vermek zorunda kaldı. Acılı baba, mezarlıktan döndüğünde diğer oğlu Muhammed'in de yaşamını yitirdiği haberini aldı.

Habbuş'un sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarında, çocuklarının yetersiz beslenme sonucu deri ve kemik kalmış halleriyle vedalaşması yürekleri dağladı.

İki çocuğun da doğuştan beyin felci hastası olduğu ve İsrail'in insani yardımları engelleyerek Gazze'de gıda ve sağlık hizmetlerinin yetersiz kalmasına neden olduğu belirtiliyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmış değil.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, İsrail'in yardım girişini engelleyerek bölgede insani felaketlere neden olduğunu ve yetersiz beslenme nedeniyle 27 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

AA

Bakmadan Geçme