2 milyon 525 genç ne okuyor, ne çalışıyor

Türkiye'de 2 milyon 525 bin genç, ne eğitim alıyor ne de işte çalışıyor. TÜİK verilerine göre gençler arasında işsizlik ve eğitim sorunlarını derinleşiyor.

2 milyon 525 genç ne okuyor, ne çalışıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son verilerine göre, Türkiye'nin toplam nüfusu 85 milyon 279 bin 553 kişi iken, 15-24 yaş grubundaki genç nüfus 12 milyon 949 bin 817 kişi oldu.

Bu genç nüfus içerisinde 2 milyon 525 bin gencin ne eğitim alıp ne de işte çalışmadığı ortaya çıktı. Gençler arasında işsizlik ve eğitim sorununun derinleştiği gözlemlendi.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, ülkede genç nüfusun eğitim ve istihdam sorunlarına dikkat çekiyor. İşgücüne katılma oranı düşük olan gençlerin sayısında artış yaşandığı belirtiliyor. Özellikle kırsal kesimlerde yaşayan gençlerin işsizlik ve eğitim fırsatlarından yeterince yararlanamadığı ifade edildi.

Gençler arasında eğitim almama ve iş bulamama sorunlarının, sosyal ve ekonomik açıdan önemli bir sorun olarak öne çıktığı TÜİK verileriyle belirtildi. TÜİK'in verilerine göre, genç işsizlik oranının düşürülmesi ve eğitim olanaklarının artırılması için daha kapsamlı politika ve programların hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Bakmadan Geçme