20 Şubat 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye'de siyasi, ekonomik, diplomasi ve spor alanlarında birçok önemli gelişme yaşanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile gerçekleştireceği Türkiye-Arnavutluk İşbirliği Konseyi Toplantısı öne çıkıyor. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayacak olan kura töreni ve resmi karşılama sonrasında, ikili görüşmeler, anlaşma imza töreni ve resmi akşam yemeği programları bekleniyor.

Bugün Türkiye'de siyasi, ekonomik, diplomasi ve spor alanlarında birçok önemli gelişme yaşanacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile gerçekleştireceği Türkiye-Arnavutluk İşbirliği Konseyi Toplantısı öne çıkıyor. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayacak olan kura töreni ve resmi karşılama sonrasında, ikili görüşmeler, anlaşma imza töreni ve resmi akşam yemeği programları bekleniyor.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ARNAVUTLUK BAŞBAKANI RAMA İLE TÜRKİYE-ARNAVUTLUK İŞBİRLİĞİ KONSEYİ TOPLANTISI'NA KATILACAK
Bugün Türkiye'de önemli diplomatik gelişmeler yaşanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni'ne katılacak. Ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın resmi törenle karşılanması planlanıyor.
İki liderin gerçekleştireceği ikili görüşmenin ardından Türkiye-Arnavutluk Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Birinci Toplantısı yapılacak. Bu toplantıda çeşitli anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama onuruna ayrıca resmi bir akşam yemeği verecek.
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BOSNA-HERSEK TEMSİLCİLER MECLİSİ BAŞKANI CAVARA İLE GÖRÜŞECEK
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise Bosna-Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Marinko Cavara ile bir araya gelecek. Bu görüşme, Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki parlamentolar arası ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ, RAUF DENKTAŞ'I ANMA TOPLANTISI'NA KATILACAK
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türksoy Genel Sekreterliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek "Doğumunun 100. Yılında Sanatçı Kimliği ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı Anma Toplantısı" ve fotoğraf sergisi açılışına katılacak.
TBMM'DE GÜNÜN GÜNDEMİ
TBMM'de ise CHP, MHP ve DEM Parti grup toplantıları düzenlenecek. Genel Kurulda sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Adalet Komisyonunda ise 8. Yargı Paketi görüşülecek.
EKONOMİ VE FİNANS GÜNDEMİ
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Slovakya İş Forumu'na katılacak ve JETCO İmza Töreni'ne iştirak edecek. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aralık ayına ilişkin uluslararası yatırım pozisyonunu açıklayacak. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2 tahvil ihalesi ile 2 kira sertifikası satışı gerçekleştirmesi planlanıyor.
DÜNYA GÜNDEMİ: İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI İZLENİYOR
Dünya gündeminde ise İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve bu duruma ilişkin insani kriz gelişmeleri dikkatle takip ediliyor.
GÜNCEL GELİŞMELER: MADEN KAZASI VE KARGO GEMİSİ BATMASI
İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasına ve Marmara Denizi'nde batan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin mürettebatının kaybolmasına ilişkin gelişmeler de günün takip edilen konuları arasında yer alıyor.
SPOR ARENASI: VOLEYBOL ŞAMPİYONLAR LİGİ VE AVRUPA HALTER ŞAMPİYONASI
Spor dünyasında ise Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçlarında VakıfBank ve Fenerbahçe Opet'in mücadeleleri merakla bekleniyor. Ayrıca, Bulgaristan'da devam eden Avrupa Halter Şampiyonası'nda milli sporcuların performansları da izleniyor.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme