2023 Hz. Mevlana yılında ödüllü şiir yarışması

Dünya Mevlâna Vakfı, Hazreti Mevlâna'nın 750. vuslat yıl dönümü anısına büyük ödüllü şiir yarışması düzenliyor.

2023 Hz. Mevlana yılında ödüllü şiir yarışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığımızın 21 Ocak 2023 tarih ve 2023/1 sayılı Resmi Gazete’de yayınladığı genelgesine göre, Hazreti Mevlana’nın vuslatının 750. yıl dönümü olan 2023 yılı, “Mevlana Yılı” olarak kutlanacak.
Hz. Mevlana’yı ve Mevleviliği orijinal haliyle tanıtmak ve günümüzde gerek Hz. Mevlana’nın zatında gerekse Mevlevilikte meydana gelen kültür emperyalizminin önüne geçmek amacıyla kurulan Dünya Mevlâna Sağlık Eğitim ve Kültür Vakfı olarak Cumhurbaşkanlığımızın ilgili genelgesine istinaden bir “Şiir Yarışması” düzenleme kararı aldık.

Şiir yarışmamız, büyük Türk-İslâm mutasavvıf, mütefekkir, âlim ve şairi Hz. Mevlâna’nın “Şeb-i Arûs”unun 750. yıl dönümü münasebetiyle O’nun  Cenâb-ı Hakk’a kul, Kur’ân-ı Kerîm’e ve Hz. Peygamber’e bende oluşuna vurgu yapmak, bugün bütün insanlığın ihtiyaç duyduğu manevi hasletleri yeniden hatırlamak ve yaymak, bilhassa genç şairlerimizde bu konuda bir ilgi uyandırmak üzere Türkiye genelinde gerçekleştirilecektir.

Ulusal seviyede tertip edilecek olan bu şiir yarışmasına 18 yaş ve üzeri isteyen herkes katılabilecektir. Yarışmada birinciliğe hak kazanan şaire 50.000 TL, ikinciliğe hak kazanan şaire 25.000 TL, üçüncülüğe hak kazanan şaire 10.000 TL ve üç mansiyona da 5.000’er TL para ödülü verilecektir. Yarışmaya katılmak isteyenlerin 11 Temmuz 2023 ile 10 Kasım 2023 tarihleri arasında başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Yarışma başvurularına ait ayrıntılı bilgiye https://www.dunyamevlana.org.tr adresindeki “Hz.Mevlana Şiir Yarışması Başvuru Şartnamesi” formundan ulaşabilirsiniz.
 

Bakmadan Geçme